Létrehozva: 2018.11.02.

Nem hittünk a szemünknek, így festenek hírességeink sírjai

Halottak napján mindenki megemlékezik a szeretteirõl és virágot visz a temetõbe.

Az utóbbi években számos hazai sztárt vesztettünk el, az ő sírhelyük ilyenkor valóságos zarándokhellyé válik. Néhányukhoz a %RIPOST% is kilátogatott a temetőbe.

Bajor Imre 2014. augusztus 6-án 57 éves korában hunyt el. Azóta is ren­ge­teg ra­jongó lá­to­gatja az el­hunyt mű­vész nyug­vó­he­lyét. A mai napig min­den­kit meg­ráz, hogy ilyen fi­a­ta­lon kel­lett el­men­nie. A Farkasréti temetőben kísértek utolsó útjára. Bár sokáig kellett várni a síremlékére, igazán különleges lett: saját kezű aláírása díszíti.

Czeizel Endre 2015. augusztus 15-én hunyt el. A neves ge­ne­ti­kus, hamvait az Óbudai temetőben helyezték végső nyugalomra. Három évet kellett vári, hogy elkészüljön a hozzá méltó emlékmű. Halála után sokáig marakodtak hozzátartozói a hagyaték ügyében, de szerencsére a genetikus végre megkapta a neki járó tiszteletet a temetőben is.

Paudits Béla idén június 13-án halt meg, miután a Jászai Mari-díjas színész június elején agyvérzést kapott 68 éves korában. Barátai és kollégái a Farkasréti temetőben búcsúztatták el, ám a színész hamvait, szülőhelyén, vidéken, édesanyja mellett helyezték el, noha a színész több interjúban is arról mesélt, hogy tömegsírban akar nyugodni.

Som Lajos 2017. október 30-án hosszú betegség után hunyt el. A Piramis legendája 70 éves volt. Utolsó felesége úgy döntött, hogy a Farkasréti temetőben kísérik utolsó útjára, noha Som gyászoló édesanyja, azt szerette volna, ha a családi kriptában nyugszik a fia.

Ebből máig vita van a családban és ennek köszönhetői az is, hogy két sírköve van a zenésznek. A zenész a Farkasréti temetőben nyugszik, de az Új Köztemetőben a családi síron is ott a neve.

Somló Tamás 68 évesen hunyt el, 2016. július 19-én halt meg. Özvegye azóta is mindennap kilátogat a temetőbe, szíve szerint minden idejét ott töltené gyermeke apjával. Gyönyörűen rendben tartja a zenész legenda sírhelyét.

Székhelyi József idén augusztus 22-én hosszú betegség után hunyt el 71 éves korában. A Jászai Mari-díjas színművész, rendező végső búcsúztatás a Kozma utcai izraelita temetőben volt. Még nem díszíti síremlék a nyughelyét, a vallási hagyomány szerint, apró kövekkel ékszerezték fel a hantot. Öt gyereke, köztük 6 éves kislánya, Sára és özvegye gyászolja.

Tahi Tóth László méltósággal viselt betegség után élete 75. évében idén február 22-én hunyt el. Kossuth-díját a kórházban vehette át, síremlékét és munkásságát özvegye, Kárászy Szilvia azóta is gondosan ápolja.

Torgyán József 2017. január 22-én halt meg otthonában, szűk családja körében 85 éves korában. Ki ne emlékezne arra, hogy ő volt a Független Kisgazdapárt elnöke. Özvegye mindent elkövetett, hogy férjének gyönyörű síremléke legyen, de az időjárás közbe szólt. Az év elején hatalmas rombolást végzett a Farkasréti temetőben. A legnagyobb kár Torgyán József sírját érte, amit egy kidőlt fa teljesen összezúzott. Hónapokig tartott a helyreállítás.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási orosz győzelem, megszégyenült az Egyesült Államok

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

hirtv.hu

Kormányinfó - élőben a HírTV műsorán + videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

A gyerekek élete is felfordult, így küzd a rák ellen Katalin hercegné

SZTÁRDZSÚSZ

"Újjászületés" - Ezt művelték a levegőben Vajna Timi testével - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Újabb RTL-es műsor titkos szereplőlistája szivárgott ki

SZTÁRDZSÚSZ

Forró naciban villantott Lil G, a rajongói kiakadtak