SZTÁRDZSÚSZ

Oszvald Marika: Én már a negyedik oltást akarom!

A 69 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő már megkapta a harmadik oltását, de már a következőt várja. Oszvald Marika komolyan gondolja a vírus elleni védekezést, ezért a folyamatos védettség mellett teszi le a voksát.
  • Szerző: Ripost

Oszvald Marika irigylésre méltó energiával vetette bele magát a munkába a korlátozások feloldása után. A színésznő reméli, hogy nem lesz szükség egy újabb kényszerpihenőre, éppen ezért felvette a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisát is. Ám az Operett mindig vidám sztárja ennyivel nem éri be: szíve szerint már a negyedik oltását is felvenné!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Én már háromszor be vagyok oltva, de azt hallottam, hogy idővel csökken a védettség, ezért én már a negyedik oltást akarom! Az első három után sem volt semmi gondom, a negyediket pedig szerintem már meg sem fogom majd érezni. Biztosan az elsők között leszek majd, akik beadatják maguknak, ha lesz rá lehetőség. Ezenkívül szeretném felvenni az influenza elleni védőoltást is„ – kezdte a Borsnak a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, aki a járványügyi szabályokra is különös figyelmet fordít.

„Ismét szigorúbban kell venni ezeket a dolgokat. Nekem most már állandó társam a kézfertőtlenítő, itt van mindig a táskámban. A maszk is előkerült, olyan helyeken, ahol sok ember megfordul egyszerre, ott mindig felveszem. A munkát viszont nem hagyom abba, csak elővigyázatosabb próbálok lenni” – tette hozzá a művésznő, aki alig várta, hogy a korlátozások után ismét szeretett közönsége elé léphessen. Megállás nélkül dolgozik. Azt mondja, nem tervez pihenést, ugyanis ha éppen nem fellépése van, akkor otthon a kertjében akad munkája bőven.

„A pandémia után rögtön beindult minden, négy nagy premierünk is volt, mindegyik simán lement. Utána elindultak a falunapok, utaztam összevissza az országban, végeláthatatlan meló volt. Most pedig majd a színházi előadások jönnek, és hát a kerti munkáról sem lehet megfeledkezni. A téliesítést kezdtem el, cipelem be a télikertbe az óriási leandereket. A szüret már megvolt szerencsére, abból mindent levittünk a pincébe. Nagyon sok a tennivaló, úgyhogy nem unatkozom„ – tette hozzá Marika, aki többek között olyan előadásokban lesz látható a következő hónapokban, mint a Hegedűs a háztetőn vagy a Marica grófnő.

A kelet-közép-európai régióban Magyarország átoltottsága a legjobb, emiatt nálunk még nincsenek korlátozások érvényben. Az oltással kapcsolatos körképünket a 6–7. oldalon olvashatják.

Pásztor Erzsi: Ha kell a negyedik oltás, azt is felveszem!

A Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő minden szabályt betart, mert fontos számára, hogy a szeretteivel még nagyon sokáig együtt lehessenek.

Fotó: Markovics Gábor (MG)
Ripost

„Már megkaptam a harmadik oltást, én magam jelentkeztem érte. Hiszek a vakcinában, és a maszkban is. Jó érzéssel tölt el, hogy a színházban egyre több nézőt látok maszkban a nézőtéren. Úgy gondolom, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk egymásért, együtt kell vigyáznunk egymásra. Részemről megteszek mindent, hogy én is és a környezetem is egészséges maradjon. Ha lesz negyedik oltás, azt is felveszem majd” – jelentette ki a művésznő.

Körtvélyessy Zsolt: Már megkaptam a harmadik injekciót

A színész idén töltötte be a 80. életévét, a jubileumi évforduló azonban kevés ünnepet hozott számára. 2020-ban koronavírus következtében elvesztette a feleségét, Egerszegi Judit színésznőt. Idén februárban pedig az öccse életéért kellett imádkoznia, aki szintén elkapta a koronavírust. Csaba intenzív osztályon feküdt, ő szerencsés volt, végül túlélte. A tények ismeretében nem meglepő, hogy Körtvélyessy Zsolt komolyan veszi a problémát, hisz az oltás erejében.

Körtvélyessy Zsolt színművész
Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe

„Abszolút híve vagyok a vakcinációnak, már megkaptam a harmadik oltásomat is„ – mondta a Borsnak a színművész. „Úgy gondolom, hogy az oltás az egyetlen út, ami kivezeti a világot ebből a szörnyűségből. Minél többen oltatnak, annál nagyobb az esély arra, hogy egyszer múlt időben beszéljünk a koronavírusról.”

Regisztrálj az oltásra!

A koronavírus elleni védőoltás önkéntes és ingyenes. Vedd fel te is az oltást, ehhez regisztrálj a vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon vagy keresd fel háziorvosodat!

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?