Létrehozva: 2020.11.11.

Pásztor Erzsi: Már vártam, hogy szigorítsanak!

Újabb szigorításokat hozott Magyarország Kormánya annak érdekében, hogy lassítsák a koronavírus terjedését.

Az új rendeletek értelmében szerdától meghosszabbodik a kijárási tilalom, bezárnak a színházak, múzeumok, éttermek, és további korlátozó intézkedések lépnek érvénybe. Összeállításunkban ismert magyar emberek mondják el a véleményüket a jelenlegi helyzetről.

Pásztor Erzsi: „Bármennyire is fáj, ezt tudomásul kell venni”

A Kossuth-díjas színésznő szerint már időszerű volt a szigorítás, mert szerinte most az a legfontosabb, hogy az emberek egészségesen átvészeljék a világjárvány.

„Rettenetes, milyen gyorsan nő a fertőzöttek száma! Én mindent helyeslek, ami tilos, akármennyire is rossz most nekem. Ez a kisebb rossz, a nagyobb, ha továbbra is ilyen sokan mennek el…” – hangsúlyozta.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Amikor tavasszal mindent bezártak, azt hittem, nem bírom ki. De most már vártam, hogy újra meghozzák ezeket az intézkedéseket, mert nem éreztem jól magam a színházban. Bizonytalan voltam, mert közel volt hozzám a közönség, az emberek eleinte nem is hordták a maszkot, és most is azt gondolom, hogy sajnos lehetetlen megfelelőképpen fertőtleníteni a helyeket. A Játékszínben is sorra megbetegedtek a kollégáim, és én is odamentem volna játszani. Nem mindegy, hogy harminc vagy egy nyolcvannégy éves kapja el! Bármennyire is fáj, ezt tudomásul kell vennünk” – tette még hozzá Pásztor Erzsi, aki arra kéri az embereket, tartsák be a szabályokat.

Nagy Feró: „El kell fogadnunk és be kell tartanunk a szabályokat!”

Nagy Ferót éppen egy film forgatása közben értük utol, így tőlünk tudta meg a kormány legújabb intézkedéseit. Azt mondja, mindenki köteles betartani a szakemberek javaslatait, ez az egyetlen esélyünk arra, hogy megfékezzük a koronavírus terjedését. Amint a Ripost is beszámolt róla, a Beatrice frontembere már átesett a fertőzésen és szerencsére súlyosabb tünetek nélkül gyógyult meg.

Fotó: Ripost

„Pár nap alatt átment rajtam, de hazudnék, ha azt mondanám, nem pánikoltam! Mégiscsak egy világjárványról beszélünk. Most már jól vagyok, nincsen szövődményem sem” – számolt be állapotáról az énekes.

„Tiszteletben tartom, nálam okosabb emberek döntöttek ebben. Nincs mese, ezt el kell fogadnunk, és be kell tartanunk. Ijesztő, hogy ilyen nagy a baj...” – szomorodott el Feró. „Nekünk állampolgároknak az a dolgunk, hogy mindenben hallgassunk a szakértőkre, orvosokra” – tette még hozzá.

Korda György és Balázs Klári: Komolyan kell venni a helyzetet

A házaspár nyáron még úgy tervezte, hogy ősszel országos koncertturnéra indulnak, de a jelenlegi helyzet keresztülhúzta a számításaikat. Olyannyira, hogy néhány hete önkéntes karanténba vonultak a saját- és a közönségük érdekében. Szállodájukban a szobákat is havi bérletbe adták, hogy megtarthassák az alkalmazottaikat és átvészeljék ezt az időszakot.

2020930 Budapest
Korda György énekes raktárkoncertje
képen: Korda György és Balázs Klári énekes
fotó: Knap Zoltán (BORS)

„Érthetőek a szigorítások. Most mindenkinek nehéz, de az egészség a legfontosabb. Mi házi karanténba vonultunk, nem megyünk ki, legfeljebb a kertig, ahol a kutyáinkkal levegőzünk. Nem tudunk mást tenni, ez a kötelességünk, hogy se mi, se más ne kapja el a vírust. Komolyan kell venni a helyzetet” – fogalmazott Balázs Klári.

Hajdú Péter: Megpróbáljuk megtartani az embereinket

A tévés évek óta működtet sikeres éttermet Törökbálinton. A tavaszi hullám idején már egyszer be kellett zárni a bisztrót, ekkor vezették be a házhozszállítást.

Fotó: Szabolcs László

„Visszaáll a tavaszi rendszer, miszerint csak a szakácsok és a futárok dolgoznak, illetve egy ember koordinálja majd a rendeléseket” – mondta el a Ripost-nak Hajdú Péter, akinek most egyetlen cél lebeg a szeme előtt, mégpedig az, hogy minden alkalmazottjának munkahelyet biztosíthasson.

„A kormány intézkedéseinek köszönhetően kifizetik a megtartott munkavállalók bérének ötven százalékát, illetve a járulékokat. Ez egy nagy könnyebbség számunkra. A következő harminc napban az éttermemben megpróbáljuk megtartani a beosztottjainkat, ez most a legfontosabb feladatom. Úgy érzem, a kormány gesztusának köszönhetően sikerül kihúznunk ezt a néhány hetet úgy, hogy minden munkatársunkat megtarthassuk” – fogalmazott bizakodva a Life TV vezérigazgatója.

Fontos intézkedésekről döntöttek Este 8 és reggel 5 között kijárási tilalom lesz. Felmentést csak a munkába járás és hazajárás, valamint rendkívüli esetben lehetséges Az éttermek bezárnak, csak házhozszállítás lehetséges A közterületeken is kötelező lesz a maszkviselés Az üzletek, fodrászatok este 19 órakor bezárnak A szállodák csak üzleti célú vendégeket fogadhatnak, turistákat nem Általános rendezvénytilalom lép életbe, családi összejövetelen, magánrendezvényen legfeljebb 10-en vehetnek részt Esküvő csak lakodalom nélkül lehetséges, a szertartáson csak a szertartás megtartásához szükséges személyek, továbbá a szülők, tanúk, testvérek vehetnek részt A temetésen maximum 50 fő vehet részt A sportmérkőzések zárt kapusak lesznek szabadtéren az egyéni sportolás megengedett, az amatőr csapatsport tilos A szabadidős létesítményeket – fitneszterem, fedett uszoda, múzeumok, színházak, állatkertek – be kell zárni A felsőoktatás csak online formában működhet, és az összes kollégiumot be kell zárni Középiskolákban 8. osztály fölött digitális oktatás lép életbe bölcsődék óvodák, általános iskolák, 14 év alattiak számára nyitva maradnak A kórházi dolgozókat, iskolai tanárokat, óvónőket és bölcsődei dolgozókat tesztelik, akkor is, ha tudjuk, hogy a gyorsteszt csak 50-60 %-os biztonságú A szállodáknál a bezárás utáni első 30 napban, a november 8-ig történt foglalásokat, azok 80 %-át az állam megtéríti, ennek a feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el, megkapják a fizetésüket. Az éttermek, szabadidős létesítményeknek erre a 30 napra nem kell járulékot fizetni, az állam a munkavállalók bérének megtéríti, ennek a feltétele, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el, megkapják a fizetésüket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Ez lesz Tokaj egyik szégyenfoltjának helyén

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

SZTÁRDZSÚSZ

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

SZTÁRDZSÚSZ

„Ez a rész sokkal rosszabb, mint maga a műtéti fájdalom” - a Kőgazdag Fiatalok sztárja a felépüléséről vallott