SZTÁRDZSÚSZ

Pataky Attila: Ennek most van itt az ideje, erről most kell beszélnünk!

Pataky Attila szerint nagyon fontos, hogy beszéljünk az állatvédelemről és még fontosabb, hogy most mindenki hallassa a hangját ebben a témában. Ő kitölti az állatvédelmi konzultációs ívet!
 • Szerző:

Pataky Attila nem csak az emberek, de az állatok sorsát is a szívén viseli, így az elsők között töltötte ki a kormány által útjára indított állatvédelmi konzultációs ívet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Az EDDA frontembere a Life TV Ébredj velünk! című műsorának volt a vendége szerda reggel, ahol a kamerájának mondta el véleményét a témában.

Pataky Attila mindenkit arra kér, vegyen részt a konzultációban.

Miről is szól pontosan az Állatvédelmi konzultáció?

Az online kérdőív 13 kérdésből áll, mely két fő gondolati kör mentén épül fel: az első az állatvédelemhez kapcsolódó jogszabályi környezet, a második pedig a felelős állattartás helyzete.
A témák egyaránt érintik a társállatok és a gazdasági haszonállatok helyzetét.

Íme a kérdések:

 1. Egyetért-e azzal, hogy az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek működését továbbra is rendszeres pályázati forrással segítse Magyarország Kormánya?
 2. Egyetért-e azzal, hogy a felelős állattartásra való nevelést már kisgyermekkorban indokolt elkezdeni?
 3. Egyetért-e azzal, hogy a hatóságok minden rendelkezésre álló eszközzel, szigorúan lépjenek fel a nem megfelelő állattartás ellen?
 4. Egyetért-e azzal, hogy egy országos ivartalanítási programnak kiemelt szerepe lehet a kóbor kutyák számának csökkentésében?
 5. Egyetért-e azzal, hogy a kóbor kutyák befogásának jogi alapját meg kell reformálni?
 6. Egyetért-e azzal, hogy az állatok sérelmére elkövetett cselekmények miatt indított eljárásban a bántalmazott állatok sorsa mielőbb rendeződjön?
 7. Egyetért-e azzal, hogy a „három csapásként” ismert büntetőjogi szabályozás mintájára szigorúbban kell büntetni azt, aki többször is állatkínzást követ el?
 8. Egyetért-e azzal, hogy a tiltott állatviadalon való részvétel büntetést vonjon maga után?
 9. Egyetért-e azzal, hogy szükséges a bántalmazást elszenvedő haszonállatok (pl.: ló, szarvasmarha) részére ideiglenes haszonállattartó telep létrehozása?
 10. Egyetért-e azzal, hogy az Országos Állatvédelmi és Állatjóléti Tanács működését a társadalom számára ismertebbé kell tenni, feladatkörét felülvizsgálni, a szükséges mértékben bővíteni kell?
 11. Egyetért-e azzal, hogy a pirotechnikai eszközök használatának engedélyezését szükséges megreformálni annak érdekében, hogy az ember környezetében élő állatok nyugalmát ne zavarják, és a környezetet kevésbé szennyezzék?
 12. Szükségesnek látja-e a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását és egyidejűleg egy hosszú távú állatvédelmi tervezet kidolgozását?
 13. Szükségesnek tartja-e, hogy hazánkban a cirkuszi vadállatok szerepeltetése betiltásra kerüljön?

Ide kattintva te is kitöltheted!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?