SZTÁRDZSÚSZ

Nagy bejelentést tett Pécsi Ildikó fogadott fia

L. Péterfi Csabának Pécsi Ildikó halála óta elsődleges célja, hogy továbbvigye a legendás színésznő szellemi örökségét. Ezért fontos lépésre szánta rá magát.
  • Szerző: Doris

L. Péterfi Csaba, a tavaly decemberben elhunyt Pécsi Ildikó fogadott fia és legfőbb bizalmasa mindent megtesz, hogy méltóképp ápolja a színésznő emlékét.

Nagy bejelentést tett Pécsi Ildikó fogadott fia

Fotó: Ripost

Nemrég fotókiállítást rendezett, amin azokat az ikonikus felvételeket lehetett megtekinteni, amiket a legendás fotóművész, Keleti Éva készített Pécsi Ildikóról.

Fotó: L. Péterfi Csaba

Ezt követően létrehozta a Pécsi Ildikó színtársulatot, könyvet írt, most pedig elhatározta, hogy megalapítja a Pécsi Ildikó-díjat, amit 65 év feletti színésznők kaphatnak meg!

„A díj egy arany pecsétgyűrű lesz, egy üveg obeliszk Pécsi Ildikó aláírásával. A díjazottat évente öt színésznő közül választja ki a közönség. Ildikó mindig nagyon fontosnak tartotta hogy a már nem annyira fiatal színészek is megfelelő figyelmet kapjanak. Sokat tett a nyugdíjas színészekért. És éppen ezért úgy gondoltam, ez a díj is őt képviselje. Viszont ez nem egy életműdíj, mert az nekem olyan mintha már valaki el akarna köszönni a szakmától” – nyilatkozta a -nak L.Péterfi Csaba.

Lezárult a hagyatéki tárgyalás

Pécsi Ildikó tavaly decemberben hunyt el, nem sokkal imádott férje, Szűcs Lajos után, az pedig sokáig kérdéses volt, hogy a mintegy 400 millió forintot érő örökségük, gödöllői és fővárosi ingatlanjaik, illetve ingóságuk, drága régi bútoraik, emlékeik hová kerülnek. Az eljárás lezárult, s bár több pletyka is keringett arról, hogy a módosított, nem sokkal a színésznő halála előtt készített végrendeletben kit nevezett meg örökösnek, már nem titok: a fiára hagyott mindent.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?