SZTÁRDZSÚSZ

Pengeélen táncol, ezért nem veszítheti el soha többé a fejét Ambrus Attila

Ambrus Attila Viszkis rabló néven vált hírhedtté. Mintegy 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat.
  • Szerző: angie

Ambrus Attila soha többé nem veszítheti el a fejét! Elég egy meggondolatlan pillanat, két nagyobb pofon, és hosszú időre a rácsok mögött találhatja magát. A Viszkis jól tudja ezt, ezért igyekszik egyszerű életet élni, kerüli a konfliktusokat. Még bankba se jár.

Ambrus Attila Viszkis rabló néven vált hírhedtté. Mintegy 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. Társaival együtt megközelítőleg száznegyven millió forintot zsákmányolt. Elfogása után megszökött a rendőrségről, de újra elkapták, így tizenhárom évet töltött börtönben. Attila jó magaviseletéért 2012-ben, öt évvel korábban szabadulhatott. Az utóbbi időben a börtönben kitanult mesterségével, a kerámiázással kereste a kenyerét.

A napokban azonban megint egyre többet hallani róla. Ennek oka egyrészt, hogy a héten mutatják be Antal Nimród róla készült filmjét. Másrészt pedig a nézők mostanság Berki Krisztián oldalán az Ázsia Expresszben is láthatják a TV2-n. Úgy tűnik tehát, a börtön jót tett neki, lenyugodott, teljesen átlagos életet él. Letöltötte a büntetését, de jól tudja, hogy a múltja örökre megpecsételte a sorsát, ha még egyszer megbotlik, elveszít mindent és ismét a rácsok mögött találhatja magát.

"Bármilyen hihetetlen, és lehet, hogy most sokan fognak köpködni, de amit csináltam, azért leültem a büntetésemet. Ha az ember tud tanulni belőle, az jó, ha nem, akkor pórul jár – bölcselkedett Ambrus Attila, aki kerül minden konfliktust, és igyekszik fenntartani a békét maga körül. "Magyarországon már semmilyen erőszakos bűncselekményt nem követhetek el, ugyanis a három csapás értelmében, gyakorlatilag, ha egy pofonért nem is, de egy nagyobb balhé miatt életfogytig tartó börtönbüntetést kapok

– jelentette ki a Viszkis, aki némiképp hálás is, hogy időben börtönbe zárták, szerinte ugyanis ez mentette meg az életét.

A %%-nak nyilatkozó ügyvéd szerint Attila nem teljesen tudja az idevágó passzust, a három csapás törvény elméletileg már nem létezik Magyarországon, a gyakorlatban azonban szélsőséges esetben még alkalmazható. Attilának nagyon súlyos bűncselekményt kellene ahhoz elkövetnie, hogy megvalósuljon az, amiről beszélt. Akkor ugyanis többszörös visszaesőnek számítana, s a bírók is szigorúbb ítéletet hozhatnának.

Az örömteli lényeg ugyanakkor az, hogy Attila megjavult, és felelősségteljesen gondolkodik. 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?