SZTÁRDZSÚSZ

Erről álmodik az ország legkövérebb tinije: Végre szakmát tanulhat Norbi védence

Rácz Géza, ha lassan is, de elkezdhet normális életet élni, és persze végre lehetnek vágyai és tervei, melyeket meg is valósíthat. Az egykor 317 kilót nyomó tini most továbbtanul.
  • Szerző:

Ahogy arról a Bors napilap elsőként beszámolt, Rácz Géza egyetlen év leforgása alatt 100 kilótól szabadult meg Schobert Norbi segítségével. Ezzel már bizonyosan nem ő Magyarország legkövérebb embere és Európa legsúlyosabb tinije. Géza ugyanis mindkét kétes dicsőséggel járó címet birtokolta, amikor 317 kilósan segítséget kért a fitneszgurutól. Rácz Géza végre álmodozhat a jövőjéről és terveket szőhet, hiszen kinyílt számára a világ. A 18 éves fiú most a -nak beszélt arról, hogy mihez szeretne kezdeni a lehetőséggel, amit kapott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rácz Géza

Rácz Géza már nem Magyarország legkövérebb embere (Fotó: Bors)

Szeptembertől szakmát tanul majd Rácz Géza

„Most először érzem úgy, hogy a normális élet számomra nem csak egy álom! Most, hogy Norbi munkát is adott nekem, végre lehetnek terveim. Egyébként neki köszönhetem azt is, hogy idén befejeztem az általános iskolát és elballagtam, hiszen korábban esélyem sem volt rá, hogy suliba járjak...” - kezdte lapunknak a most 217 kilós srác, akinek konkrét tervei vannak a továbbtanulás tekintetében.

„Szeptembertől szeretnék középiskolába járni, hogy leérettségizzek és szakmát is szerezzek. Nagyon vonz a fotózás, szóval ebbe az irányba tanulok tovább, ha sikerül. Sőt már azon is gondolkodtam, hogy a középsuli után főiskolára megyek, de ez még messze van”- tette hozzá Géza, aki egyébként a későbbiekben sorstársainak is szeretne segíteni, hogy hozzá hasonlóan elkezdjenek megszabadulni az extrém túlsúlytól.

„Szeretnék példaként állni azok előtt, akik hozzám hasonlóan veszélyesen elhíztak. Azt gondolom, ha nekem sikerült, akkor senki nem kereshet kifogást. Én is ezt tettem évekig, de jött Schobert Norbi és megmutatta nekem a kiutat, én pedig tartozom neki annyival, hogy kitartok és segítek másoknak is” - fejtette ki Rácz Géza.

Schobert Norbi

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

Megszabadult kétes címeitől

A fitneszguru természetesen nagyon büszke Gézára. „Nagyon kedvelem ezt a fiút, hiszen olyan erőről tesz tanúbizonyságot egy éve minden egyes nap, amely előtt meg kell hajolni. A célunk, hogy a következő egy évben újabb száz kilótól szabaduljon meg. Géza bár kirívó eset, koránt sincs egyedül, hiszen Magyarországon kétmillió ember küzd extrém túlsúllyal. Őket az állapotuk éppen úgy gátolja, ahogyan Gézát is. Ez a fiú az élő példa, hogy lehet változtatni. Ő nagyon mélyről indult, gyakorlatilag esélyek nélkül, és most vannak céljai és lehetőségei is. Alapos kutatásaink nyomán kijelenthető, hogy ő volt Magyarország legkövérebb embere és Európa legsúlyosabb tinédzsere. Szerintem már mindkét lista éléről lekerült, és ha így halad, egy egészen más ranglista előkelő helyére kerülhet hamarosan” - mondta a -nak Norbi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?