SZTÁRDZSÚSZ

Régóta körözött bűnözőt kapott el Damu Roland, megszólalt a színész

Ijesztő jelenetnek volt szemtanúja csütörtök délelőtt a Ripost egyik olvasója, aki látta, ahogy kirabolnak egy idős asszonyt Budapesten, a II. kerületben. A pénztárcáját lopta el egy bűnöző, aki futásnak eredt. Egy férfi azonban nem hezitált, azonnal üldözőbe vette a pitiáner tolvajt. Olvasónk először nem hitt a szemének, amikor meglátta, hogy az a bizonyos férfi nem más, mint Damu Roland!
  • Szerző: Doris

Olvasónk telefonon értesített minket az utcai rablásról. Állítása szerint, amikor felismerte a tolvajt üldöző Damu Rolandot, először azt hitte, egy filmforgatás kellős közepébe csöppent, csak néhány másodperccel később jött rá, hogy ez bizony a valóság.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Nem tagadom, alaposan meglepődtem, amikor megláttam, hogy Damu Roland eredt a tettes nyomába. Először azt hittem, egy filmforgatás közepébe csöppentem, de sajnos ez a valóság volt. Szörnyű, hogy ilyen megtörténik fényes nappal Budapesten! Ha jól láttam, sikerült feltartóztatni a bűnözőt és a jajveszékelő néni is megnyugodott. Eddig is kedveltem Rolandot, de most még pozitívabb véleménnyel vagyok róla. Szerintem sokan inkább úgy tettek volna, mintha meg se hallanák a néni segélykiáltását” – mondta olvasónk, Katalin.

A megkereste Damu Rolandot, aki megerősítette, hogy valóban ő segített a halálra rémült nénin, és elmondta a részleteket is. Gyanútlanul sétált csütörtök délelőtt a II. kerületben, a Széll Kálmán térnél, amikor hirtelen arra lett figyelmes, hogy egy néni rémülten kiabálni kezd. Segítségért kiáltott, miután aljas módon kirabolták a nyílt utcán. Bár sokan inkább elfordították volna a fejüket, a színész az elkövető után szaladt és sikerült is elkapnia. Később a rendőrök nem győztek hálálkodni neki, kiderült ugyanis, hogy egy régóta körözött tolvajt csípett fülön.

„Csütörtökön 10 óra után nagyjából 20 perccel voltam a Széll Kálmán térnél, mentem egy stúdióba, amikor azt hallottam, hogy egy néni elkezdett kiabálni. Segítség, segítség, tolvaj, fogják meg, ellopta a pénztárcámat – kiáltotta. Az elkövető épp mellettem rohant el, én pedig azonnal a nyomába eredtem, és hangosan kiabáltam, hogy fogják meg. Ekkor két srácnak sikerült megállítania őt. Hárman fogtuk le! Igen ám, de ezután a srácoknak el kellett menniük. Szerencsére a Fény utcai piacnál ott állt két biztonsági őr, nekik szóltam” – kezdte a -nak a színész, aki végül megvárta, amíg a rendőrök a helyszínre érnek. Amikor ez megtörtént, rögtön visszanézték a térfigyelő kamera által rögzített felvételt, így nem volt kérdés, mi történt.

„A tettes végül kénytelen volt visszaadni a néni pénztárcáját, mivel hárman fogtuk le, nem is volt más választása. Megkértem szegény asszonyt, hogy ellenőrizze, maradéktalanul megvan-e mindene, ami a tárcájában volt. Szerencsére megvolt, de a nő nagyon megijedt, zokogott, hiszen nagy trauma érte” – tette hozzá a színész, aki jelenleg Molnár Ferenc Játék a kastélyban című darabjára készül, amiben Almády szerepét alakítja.

Ha érdekel, mi történt ezután, keresd a szombati lapszámát!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?