SZTÁRDZSÚSZ

Rettenetes körülmények: Segélycsapat járt Lópici Gáspáréknál

A 82 éves színész évek óta nem tud dolgozni, minimális nyugdíjából tartja el feleségét és munkanélküli fiát.
  • Szerző: BDF

Levágták Szilágyi István, azaz Lópici Gáspár haját, befűtöttek otthonában és ételt is vittek neki és családjának a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A mélyszegénységben élő 82 éves színész a feleségével és fiával él együtt, és mivel évek óta nem tud dolgozni, a nejével minimális nyugdíjából éldegélnek. Bár sokan segítenek az idős házaspárnak, ennek nincs hosszú távú eredménye. Sokan úgy vélik, addig lehetetlen rajtuk segíteni, amíg munkanélküli fiuk velük él. Péter ráadásul többször viselkedett agresszívan a szüleivel, ami miatt már börtönbüntetésre is ítélték.

Néhány napja Baricz Dezső vezetésével járt egy segélycsapat Lópiciéknél.

„Az első alkalommal tűzifát és pizzát vittünk nekik, azóta már többször jártam náluk, kaptak élelmiszer-segélycsomagot, és egy önkéntes fodrász levágta a művész úr haját is. Először engedélyt kért a feleségétől, hogy a fodrász rendbe tegye a frizuráját, majd miután megkapta, megköszönte a segítségünket. Azt mondta, az ajtaja bármikor nyitva áll előttünk, szeretettel fogad minket” – mondta el a Borsnak Baricz Dezső, aki hozzátette, munkatársaival azt tervezik, hogy felújítják a művész omladozó házát, ha nem is sikerül az egészet, legalább az egyik szobát és vizesblokkot teszik lakhatóvá.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?