SZTÁRDZSÚSZ

Rubint Réka: Ha maszkban is, de a karácsonyt együtt töltjük!

Hamarosan itt a karácsony, ami Rubint Rékáék családjában mindig különleges ünnepnek számított. A fitneszedző reméli, hogy idén is együtt lehet a szeretteivel – ha szükséges, akkor maszkban.

Rubint Réka és családja már nagyon készül az idei karácsonyra, amit remélhetőleg a szeretteikkel együtt tudnak tölteni. A sztáredzőnek sokakhoz hasonlóan nem úgy alakult ez az év, ahogy előre eltervezte. Rékának eleinte voltak nehéz pillanatai, végül azonban rájött, hogy nem hagyhatja, hogy úrrá legyen rajta a rosszkedv.

Fotó: Sulyok László

„A tavaszi hullámot még könnyebben viseltem, mert bár akkor is le kellett mondanom néhány táboromat, és az edzések is csak online mehettek, mégis ott volt a remény, hogy az év második fele jobb lesz... Aztán ősszel jött a második hullám, és az év összes edzését és a táborokat is le kellett mondanunk. Eleinte ezt nehezen viseltem, főleg, mivel én általában minden január elején pontról-pontra megtervezem az előttem álló évet, pontosan tudtam és vártam, hogy a kis Alakreform családunkkal újabb nagyszerű élményeket gyűjtsünk együtt” – mondta el a -nak Réka, aki a maximalizmusából fakadóan érhető módon nehezen élte meg a változásokat.

Ahogy azonban mindig, most is túllendült a nehézségeken.

„Óriási szerencsém van a családommal. Norbira mindenben számíthatok, a három gyermekem mellett pedig, ha akarnék, sem tudnék unatkozni, vagy a problémákon merengeni” – árulta el mosolyogva a fitneszedző.

Fotó: Markovics Gábor

S, hogy mi lesz a karácsonnyal? Advent első vasárnapja után egyre többen gondolkodnak ezen, köztük Rékáék is.

„Elképzelhetetlen számomra, hogy ne együtt üljük körbe az ünnepi asztalt, az édesanyáinkkal, testvéremékkel és a gyermekeinkkel... Mindig népes, boldog ünnepeink voltak, én pedig már napok óta gondolkodom azon, hogyan oldhatnánk meg, hogy ne veszélyeztessük például Norbi édesanyját, de mégis velünk lehessen szenteste. Most azt hiszem, ha az országos helyzet erre lehetőséget nyújt, akkor mindenképpen együtt töltjük a szeretteinkkel a karácsonyt. Ha kell, akkor maszkban, kesztyűben, méterekre állunk majd az idős családtagjainktól, de azt mindenképpen szeretném elkerülni, hogy egyedül legyenek a szeretet ünnepén” – mondta elérzékenyülve Réka.

Óriási feltöltődés az interneten keresztül

Rubint Réka ötletes módot talált arra, hogy ha élőben nem is, de a koronavírus ideje alatt is együtt tornázhasson a követőivel. „A tornaterem helyett most ki-ki a saját nappalijában végzi a gyakorlatokat. Persze, teljesen más érzés egy kamerát néznem kilencven percen keresztül a lelkesen sportoló közönség helyett, de a segítőim az edzések közben papírlapokra írják fel nekem, hogy miket üzennek a követőim. Így kicsit olyan, mintha ott lennének velem. Alig várom, hogy újra találkozhassam velük a táborokban és az edzéseken, ahol ezek után elképesztő energiák szabadulnak majd fel. Hetente egyszer pedig online főzünk, ahol a kedvenc ételeinket készítjük el a követőkkel együtt. Annyira jó érzés tudni, hogy sok családi asztalnál készül az én receptem alapján a hétvégi ebéd” – fogalmazott a fitneszedző.

 

És ezeket olvastad már?