SZTÁRDZSÚSZ

Sírógörcsöt kapott az orvosi vélemény miatt Szinetár Dóra

A közkedvelt színésznő nehéz időszakon ment keresztül a szakemberek véleménye és hozzáállása miatt.
  • Szerző: BDF

Szinetár Dóra kendőzetlen őszinteséggel mesélt Down-szindrómás kisfiáról, és arról, hogy hisz abban, Benji kigyógyulhat a betegségből. A színésznő nem foglalkozik az orvosok borúlátó jóslatával. Férjével, Makranczi Zalánnal mindent megtesznek, hogy csemetéjük kikerüljön abból a skatulyából, ahová a betegsége miatt került.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

A tankönyvi leírások alapján nem nagyon produkálja azokat az elvileg általában előkerülő tüneteket, amiket az úgynevezett down-szindrómás emberek szoktak. Mindenki, aki a látta a gyereket, azt mondja, igazából nem látszik, és olyan, mint aki csak mozaikos, ami azt jelenti, hogy nem minden sejtje érintett ezzel a down-szindrómával. Valószínűleg ő nem egy nagyon súlyos eset ebből a szempontból” – magyarázta a színésznő, aki arra is kitért, hogy nehezen érintette a szakemberek rideg véleménye és hozzáállása gyermeke betegségével kapcsolatban. Például, amikor egy doktornő a down-szindrómát „dobozként” jellemezte, majd közölte, hogy „ebből a dobozból ember nem veszi ki” a gyermekét. A sztáranyuka azonnal sírógörcsöt kapott, de miután megnyugodott, még erősebben hitt, és harcol a kisfiáért, Benjiért.

„Azt gondolom, hogy egy ember kap egy esélyt arra, amikor megszületik, hogy lehet egy tökéletes élete. Igenis vannak kivételek és csodák” – tette még hozzá Dóra a Presszó című beszélgetéssorozatban.

És ezeket olvastad már?