SZTÁRDZSÚSZ

Egy drónnak köszönheti álomotthonát a Kossuth-díjas színész

Valószínűleg Szarvas József az egyetlen Kossuth-díjas színész, aki kakasszóra ébred, majd a reggeli kávé után kapát és ásót ragad, és nagy szenvedéllyel munkához lát.
  • Szerző: Buster

Szarvas József maga mögött hagyta a nyüzsgő fővárosi életet, miután nagyjából másfél évvel ezelőtt madártávlatból beleszeretett egy meseszép és nem is éppen apró birtokba. Ma ott él feleségével és kislányával, és saját kezűleg gondozza a területet, ahol rövidesen minden megterem majd, amire csak szükség lehet egy háztartásban.

Szarvas József

Szarvas József egy drónfelvételen pillantotta meg álmai otthonát (Fotó: Ripost7)

A Kossuth-díjas színész a 7-et látta vendégül birtokán, ahol a beszélgetés alatt is dolgozgatott kicsit, hiszen a jó gazda minden pillanatban meglátja, hol van rá szükség.

„Nem hiszek a véletlenben, de ezt a házat tényleg a véletlen, vagyis egy drónfelvétel sodorta elém tavaly nyáron. Persze, ha gyermekkoromban nem tanyán élek, akkor én is csak egy szép kis házat és egy nagy, csupa gonddal járó területet látok, de így a lehetőséget vettem észre és meg is ragadtam” - kezdte a hetilap kedden megjelenő legfrissebb számában Szarvas József, aki nem a nyugalmat kereste, amikor megvásárolta a házat és a hozzá tartozó 6 ezer négyzetméteres területet.

Szarvas József

Szarvas József gyermekkorából hozta magával a föld és a kétkezi munka szeretetét

„Az első perctől gazdaként tekintettem erre a hatezer négyzetméterre. Amit itt lát, az nem úri passzió, hanem egy éléskamra, ahol megoldhatom a családom alapellátását, legalábbis ez a tervem. A vetemény már készen van és ki is veszem a részem a műveléséből. Ez egy belső parancs, mélyen gyökeredző késztetés. Ide körbe hamarosan őshonos gyümölcsfákat ültetek a viszáki Tündérkert oltványaiból. Egy magára valamit is adó parasztember annyi és annyiféle gyümölcsfát ültetett a birtokán anno, hogy egy járvány vagy háború esetén a családja biztosan ne szenvedjen hiányt és folyamatosan mindig teremjen valami. Én ezt a példát szeretném követni, hiszen ezt hoztam gyermekkoromból” - mondta a 7-nek a színész.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?