SZTÁRDZSÚSZ

Szigorúan titkos jelentést hoztak nyilvánosságra Nagy Feróról: ez áll benne

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára egy 1979-es jelentést hozott nyilvánosságra, amelyben Nagy Feró együttesének rajongóit fasiszta sleppnek titulálták.
  • Szerző: BDF

Bár több, mint negyven év telt el az eset óta, és Nagy Feró azt állítja, már nincs benne harag a történtek miatt, mégis fortyogva reagált az 1979-es jelentésre!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Albert fedőnevű titkos megbízott távbeszélőn jelentette, hogy lánya és barátnői hallották parkokban és ifjúsági szórakozóhelyeken tétlenkedő hippi külsejű fiataloktól, hogy a Beatrice együttes 1979. augusztus 4-ei pécsi műsorára vonattal és stoppal nagyobb slepp érkezik Budapestről. Állításuk szerint a budapestiek horogkeresztes jelvényeket szándékoznak viselni, a neutronbombát éltető és az áremelkedésekkel kapcsolatos politikai jelszavakkal akarják fokozni a hangulatot. A pécsiek ittas állapotban akarnak elmenni a rendezvényre, hogy megfelelően viszonyuljanak a várható műsorhoz” – áll a Baranya Megyei Rendőrkapitányság III/III-as osztályának szigorúan titkos jelentésében.

Fotó: Sulyok László

”Szánalmas egy alak ez az Albert, bárki is volt„ – fortyogott Nagy Feró.

”Nyilván azért játszotta a jól értesültet, hogy megfeleljen a tartótiszt elvárásának. Döbbenetes, hogy titkosszolgálati jelentést alapoztak gyereklányok hallomására. Már nincs bennem harag, de az ilyen hazug besúgók döntő szerepet játszottak az együttes és rajongóink meghurcolásában„ – tette hozzá a Blikknek a nemzet csótánya, aki ma is tisztán emlékszik az ominózus bulira.

”Csodálkoztunk, hogy engedélyezték, a rendőri jelenlét elképesztő volt. Mindenkit igazoltattak! Harminc kutyás rendőrt számoltam, és az egyikkel összetűzésbe kerültem, mert rám uszította a német juhászát. A kutya pofán vágott az acél szájkosarával, szerencsére nem tört ki a fogam, bár úgy is felléptem volna. A rendőr mentegetőzött, mire annyit vetettem oda: a kutyának több esze van, mint magának, mert az csak parancsra támad. Ezt a felettese is hallotta, és megvádolt, hogy fenyegettem az emberét. Kész csoda volt, hogy meg tudtuk tartani a bulit.„

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?