SZTÁRDZSÚSZ

Szörnyű titokra derült fény Antal Imre életéből

A legendás tévés barátja eddig soha nem hallott részletet osztott meg.
  • Szerző: bdf

A televíziózás világnapja alkalmából Koncz Gábor emlékezett meg a legendás tévésről, a 2008-ban elhunyt Antal Imréről, aki több mint negyven éven keresztül szórakoztatta a közönséget.

Imruska rendkívül kulturált, kellemes kolléga volt, és nagyon sajnálom, ami vele történt. Méltatlan, rossz véget ért az élete, sokkal jobbat érdemelt volna

– kezdte a Borsnak Koncz, majd egy eddig soha nem hallott részletet tárt fel a legendás tévés éle­téből.

Azelőtt, hogy Antal Imre az egyik legismertebb és legkedveltebb hazai televízióssá vált, a vi­lág minden szegletében zongoristaként lépett fel, és számos nemzetközi versenyt megnyert. A magyar zenei élet egyik nagy tehetsége volt, de jobb keze ízületi gyulladása miatt a hetvenes évek elejétől nem folytathatta hivatását. Mi volt a hirtelen jött betegség előzménye? Ezt egészen mostanáig csak néhány be­avatott tudta...

"Imruska a Zeneművészeti Főiskolára járt, és mi tudtuk, hogy behívták katonának. Amikor őrségbe állították, ez a drága ember ott állt, és ahelyett, hogy zsebre dugta volna a kezét és letámasztotta volna a puskát valahova, előírásszerűen markolta a fegyvert a dermesztő hidegben. Lefagytak az ujjai."

Ragyogó zongorista volt, fényes karrier állt előtte, és ő kötelességtudatból hagyta, hogy lefagyjanak az ujjai.

"Mivel egy kulturált, kellemes pali volt, ragyogó intelligenciával, bejátszotta magát a te­le­vízióba is" – mesélte a színész, aki jó ba­rátságot ápolt Antallal.

És ezeket olvastad már?