SZTÁRDZSÚSZ

„A világ legjobb lelke volt, egy igazi angyal” – Törőcsik Mari után halt a legfőbb bizalmasa

Törőcsik Mari halála után régi barátja és egyben sofőrje is életét vesztette. Mihalik Péter Tamás vesztét a koronavírus okozta.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, hosszú küzdelem után életét vesztette Törőcsik Mari. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett színművésznő legfőbb támasza, bizalmas jó barátja az elmúlt húsz évben Mihalik Péter Tamás volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ő volt a színésznő szürke eminenciása, Mari sűrűn emlegette, kulcsszerepet töltött be az életében, Tamás ápolta a nagybeteg művésznőt, ő vitte orvosi vizsgálatokra, ő vásárolt be, segített a takarításban, a főzésben, ha kellett, még az öltözésben is az egyre gyengébb művésznőnek. Ám most a Bors megtudta, Tamás pár nappal Mari halála után követte a halálba a szeretett művésznőt.

Törőcsik Mari gyakran emlegette sofôrjét, de csak kevesen ismerték
fotó: Móricz István
Bors

„A világ legjobb lelke volt, egy igazi angyal. Nézze – mutat a kapura celluxszal felragasztott, homályos portréra – annyira szerettük, hogy kitettük ide a képét. Azt akarjuk, hogy aki erre jár, tudja, hogy volt, létezett egy Mihalik Tamás nevű ember, aki mindenkivel csak jót tett, aki Törőcsik Mari legfőbb bizalmasa volt. Ne úgy távozzon az élők sorából, hogy nem ismerte senki” – mondja könnyes szemekkel Tamás egyik szomszédja.

Tamás kedden halt meg, a településen mindenki tudja, hogy miért.

Balfon ezzel a fotóval emlékeznek Tamásra, akit angyali jó embernek tartottak
fotó: Móricz István
Bors

„Tamás kapott már egy ol­tást, úgy három héttel ezelőtt, ezért április második hetében meglátogatta Marikát a kórházban. Úgy alakult a sorsuk, hogy pár nap múlva mindketten intenzívre kerültek, lélegeztetőgépre. Tamás még élt, amikor Mari 16-án meghalt, nem tudtak elbúcsúzni egymástól. Tamás 20-án követte. Ilyen volt ő, ilyen hűséges. Még a halálba is utánament.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?