SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Verát lassan, de biztosan az őrületbe kergetik

Az énekesnő a közösségi médiában osztott meg egy posztot, amelyben arról panaszkodik, hogy a szomszédjának a kutyája megállás nélkül ugat.
címkék:
  • Szerző: ripost

Tóth Vera a napokban osztott meg egy indulatos, ám teljesen érthető bejegyzést arról, hogy az őrületbe kergeti a szomszéd kutyájának folyamatos ugatása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az énekesnő az internetes kiborulása előtt próbált szóban egyeztetni a szomszéddal, aki egy kaukázusi kutyát tart, de ez nem vezetett sikerre. Vera az ugatás miatt már folyamatos stresszben van otthon, ahol állítása szerint a saját hangját nem hallja már az állandó ugatástól.

Tóth Vera kiborult, az énekesnőt az őrületbe kergeti a kutyaugatás

Tóth Vera kiborult, az énekesnőt az őrületbe kergeti a kutyaugatás
(Fotó: Markovics Gábor / Ripost)

A problémája nem egyedülálló, egy hangoskodó szomszéd – vagy éppen annak kutyája – számos kellemetlen percet tud okozni.

A II. kerület jegyzői irodájának állatvédelmi munkatársa, Kiss Tamás Attila a Lakáskultúrának elmondta, hogy ők ugyan kimennek egy állatorvossal, ha bejelentés érkezik hozzájuk, de ez nem jelenti azt, hogy intézkedhetnek is.

A lehetőségek sajnos korlátozottak, csak abban az esetben tudnak intézkedni is, ha az ebet nem a jogszabályban előírt tartási körülményeknek megfelelően tartják.

„Az ebtartási kötelezettségek rögzítve vannak, de ha a kutya nincsen megfelelően lefárasztva és annak ellenére ugat, hogy az előírtnak megfelelő méretű területen tartják, rendesen táplálják és gondoskodnak róla, akkor nem lehet mit tenni” - fogalmazott a szakember, aki egyéb érdekességeket is elárult a lakaskultura.hu-nak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?