SZTÁRDZSÚSZ

Van már áramlopója Lajcsinak, úgy kapta, szabadulás után

Lajcsi szabadulása után szerepet vállalt a Hal a tortánban, ahol igazi börtönvacsorával kedveskedett vendégeinek. Akik végig a zenész áramlopási ügyén viccelődtek. De a legerősebb poén a házigazdáé volt.
  • Szerző: Buster

Lagzi Lajcsi úgy döntött, megpróbálja viccesre venni a figurát, és némi humorral igyekezett élét venni annak a ténynek, hogy jelenleg is nyomozás folyik ellene abban az ügyben, melynek következtében előzetesbe került. Nem hagyott ki egyetlen börtönpoénra alkalmat adó helyzetet sem a Hal a tortán felvételén. 

Így eshetett meg az is, hogy a közelmúltban átkutatott érdi villában, a vacsoraasztal mellett díszhelyet kapott egy áramlopására eszkábált készülék is. Lajos állítása szerint egy ismeretlentől kapta ajándékba, közvetlenül a szabadulása után.

"Amikor kiengedtek az előzetesből, akkor kaptam. Azt mondták, hogy kár, hogy nem ezzel csináltam, mert így sosem derül ki."

Ez egy úgynevezett áramlopó, vagyis 'malac'. A börtön előtt adta valaki a kezembe, használatra alkalmatlan

- mondta a TV2 műsorban Lajcsi.

Az ELMÛ szóvivője szerint ez a tréfa kissé ízetlenre sikeredett a zenésztől. Ugyanis az ilyen szerkezeteknek sem a birtoklásuk, sem az előállításuk nem ütközik törvénybe. Vagyis Lajcsi mutatványa a műsorban lehetett akár tudatos hergelés is a hatóságok és a szolgáltató felé. Hiszen tudta, hogy tehetetlenek ebben az esetben.

"Furcsa joghézag feszül a kérdésben. A jogászaink valahogy úgy fogalmaztak, hogy egy kés megvétele és birtoklása még nem jelenti azt, hogy azzal valaki gyilkosságot fog elkövetni."

Tehát egy áramlopására alkalmas készüléket lehet fabrikálni és birtokolni is, csak használni nem.

"Az már  másik kérdés, hogy a fenti példához visszakanyarodjak, hogy amíg egy kés a gyilkosságon kívül számtalan egyéb és hasznos dologra használható, addig egy ilyen készülék semmi másra nem jó, csak és kizárólag áramlopására" - mondja dr. Boross Norbert szóvivő.  

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?