SZTÁRDZSÚSZ

Varga Miklós: Ha lélegeztetőgépre kerülnék, véget érne a karrierem

A zenészberkekben már felütötte a fejét, van, akit súlyos tünetekkel már kórházban kezelnek.
  • Szerző: angie

Varga Miklós nem pánikol, de tudatosan igyekszik megvédeni magát a koronavírustól. Személy szerint a jobb félni, mint megijedni elvet követi, ezért betartja az óvintézkedéseket. Másokat is erre buzdít a zenész, mert nem lehet tudni, hogy mekkora lehet a baj.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

„Folyamatosan olvasom azokat a szkeptikus véleményeket, amelyek eltúlozzák ennek a vírusnak a jelentőségét, de én úgy vagyok vele, hogy jobb félni, mint megijedni. Nehéz helyzetben vagyunk, de meg kell tenni, amit csak megtehetünk önmagunkért. Az elmúlt években többször is elkaptam az influenzát, tüdőgyulladásom is volt, de meg­gyógyultam, mert erős a szervezetem. Ettől függetlenül elkezdtem vitaminokat szedni, és – lekopogom – régóta még megfázva sem voltam. Bízom benne, hogy a szervezetem rendesen karban van tartva, de soha nem lehet biztosan tudni. Borzasztóan vigyázni kell, mert ha én vagy bármelyik énekes elkapja a koronavírust és lélegeztetőgépre kerül, az akár a pályája végét is jelentheti. A hangszálak maradandó sérüléseket szenvedhetnek a beavatkozás alatt” – jelentette ki Varga Miklós, aki mindenkit arra kér, hogy a kényelmetlenségek ellenére is viselje megfelelően a maszkot.

Lapunknak azt is elárulta, egyre több zenészkollégája szenved már a vírustól.

„Nálunk okosabb emberek találták ki, hogy a maszk valamennyire megvéd minket, hát higgyük el nekik! A közvetlen környezetemben én sem ismerek olyan embert, aki megbetegedett volna, viszont a szakmán belül egyre többről hallok, és egyre komolyabb nevekről, egyre komolyabb következményekkel. Van olyan, aki már kórházban fekszik és nagyon súlyos állapotban van. Mindenkit arra biztatnék, hogy vegye fel a maszkot! Bármennyire is kényelmetlen, vegyük komolyan az előírásokat! Elszomorít, hogy amikor elmegyek bevásárolni, sok embernél azt látom, hogy kilóg az orra vagy az állán hordja a maszkot. Olyanról még nem hallottam, hogy valaki állon keresztül fertőződött volna meg, viszont orron és szájon keresztül igen” – fejezte be kellő iróniával a népszerű énekes.

 

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?