SZTÁRDZSÚSZ

Vérplazmával segítene a betegeken Csonka András

Segítségnyújtás céljából szívesen adományozna vérplazmát Csonka András. A színész szeptemberben esett át a koronavíruson, és bár azóta jól van, tart attól, hogy ismét megbetegszik. Éppen ezért minden biztonsági előírást betart a saját és mások védelmében.

Ismét láthatják a képernyőn a nézők Csonka Andrást! A színész a Nicsak, ki vagyok? című műsorban, Ábel Anita és Király Viktor csapattársaként tűnik fel vasárnaponként, és együtt próbálják kitalálni, kiket rejtenek a művészi színvonalon megtervezett maszkok. András a -nak elmondta, nagyon élvezte a közös munkát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csonka András
Fotó: Markovics Gábor

„Az előző évadot is figyelemmel követtem, így örültem, amikor felkértek, hogy ezúttal én is szerepeljek a műsorban. Anitával közel harmincéves barátság fűz minket egymáshoz, és a többiekkel is dolgoztam, találkoztam már korábban. Rögtön megtaláltuk a közös hangot, és remélem, ezekben a nehéz időkben sikerül egy kicsit elvonnunk a nézők figyelmét a járványhelyzetről” – fogalmazott a -nak az ország Picije, aki szeptemberben maga is megküzdött a vírussal.

„Szerencsére komolyabb tünet nélkül átvészeltem a betegséget, és bár vannak feltételezések, miszerint kicsi az újrafertőződés esélye, bevallom, tartok attól, hogy újra megbetegszem. Éppen ezért ugyanúgy betartok minden biztonsági előírást, mint mielőtt megkaptam a vírust: rendszeresen fertőtlenítem a kezemet, a lakásom felületeit, és igyekszem megtartani a távolságot az emberekkel a magam és mások védelmében. Ez utóbbi most sajnos nem nehéz, hiszen színház sincs, ezért igyekszem most a televíziós munkáimra koncentrálni. Hamarosan egy adventi műsort vezetek majd a Spektrum Home műsorán, ami különösen közel áll a szívemhez, mert rengeteg régi kollégával dolgozhatok újra együtt.”

A színész-műsorvezető azt sem tartja kizártnak, hogy segítsen a vírus kutatásában, és vérplazma-adományozással támogasson másokat.

„Hallottam arról, hogy mi, a vírussal már megfertőzött emberek potenciális segítséget nyújthatunk, és örömmel részt vállalnék ebből. Előtte azonban át szeretnék esni egy antitest-tesztelésen, hiszen hiába minden elővigyázatosság, nem tudhatom, hogy a vírus a szervezetemben van-e, rendelkezem egyáltalán antitesttel? A munkáim miatt rendszeresen végeznek rajtam gyorsteszteket, és remélem, hogy kellő óvatossággal elkerülhetjük a megbetegedést.”

Óriási meglepetések érték

András szinte mindenkit ismer a magyar sztárvilágban, alig akad olyan híresség, akivel ne találkozott volna életében legalább egyszer. Éppen ezért úgy gondolta, könnyen felismeri majd a Nicsak, ki vagyok? maszkjai mögött rejtőző sztárokat, de a rejtélyek színpada neki is tartogatott meglepetéseket. „Le a kalappal a szereplők előtt! Mindenki bámulatosan ügyesen vezetett minket félre, ügyesen változtatták el a hangjukat, jellegzetes mozgásukat. Volt például olyan kollégám, akivel több darabban is együtt játszottam, mégsem jöttem rá, hogy ő van a maszk alatt. Mondanom sem kell, leesett az állam!” – árulta el nevetve a színész, aki számtalan izgalmat és meglepetést ígér a nézőknek a TV2 műsorában.

 

És ezeket olvastad már?