SZTÁRDZSÚSZ

Kiderült: ő teljesíti Törőcsik Mari utolsó kívánságát

Törőcsik Mari kérésének eleget tesznek.
  • Szerző: Ripost

Izgalmas bemutatókkal várja Nemzeti Színház a 2021/2022-es évadban a nézőit. A Duna-parti teátrum igazgatója, Vidnyánszky Attila szerint újra elindul az élet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Metropol

„Mi is túl vagyunk egy nagyon bonyolult, nagyon összetett időszakának a színháztörténet szempontjából is. Veszteségekkel és reménységekkel teli idők voltak... Valóban nehéz időszak volt, de most pénteken lesz az első premierünk, a Rómeó és Júlia„ - mesélte a Metropolnak a direktor, aki elárulta, teljesíti a legendás Törőcsik Mari kívánságát.

„Mari kérésének megfelelően a MITEM keretén belül szeptember 21-én egy emlékestet rendez Bérces László a Nemzeti Színházban” – mondta.

Hobó kib*szott a rendszerrel

Földes László alias Hobó Vadászat című művét maga Vidnyánszky Attila állítja színpadra Bodrogi Gyula főszereplésével. Hobo művét 1984-ben még Szikora János állította színpadra, ám csak egyszer mehetett le az előadás.

Fotó: Metropol

„A premierre még maga Brezsnyev is felfigyelt, szóvá is tette, hogy ez hogy kerülhetett színpadra. Egyszer lehetett előadni. A szöveget maga Aczél elvtárs cenzúrázta. Úgy kezdődik a dal, hogy Apám kitagadott, nincs otthonom mamám – ezt nem engedték volna énekelni, de én túljártam az eszükön! Azt mondták, hogy ezt a Hobo nem énekelheti, ezért átpasszoltam Derák Bill Gyulának. Így b*sztuk át az akkori hatalmat” - mondta Hobo.

Udvaros Dorottya: Az izgalom nem múlik el

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő Szabó Magda: Az Ajtó című előadásában léphet színpadra. Külön érdekesség, hogy Szabó István filmjében Udvaros Dorottya szerepét az Oscar-díjas Helen Mirren alakította.

Fotó: Metropol

„Az izgulás nem múlik el az évekkel, sőt... Minél jobban halad előre az ember, annál jobban tudja, hogy mit nem tud még. Nagyon nehéz egy regényt színpadra állítani, az állandó kérdés, hogy mit hagyunk ki abból a fantasztikus regényből és mi az amit belerakunk” – mesélte a sajtótájékoztatón.

Piros Ildikó visszatér

A sajtótájékoztató szenzációja egyértelműen Piros Ildikó volt, aki hosszú évek óta visszavonult a színpadtól, de Hubay Miklós: Ők tudják, mi a szerelem című darabjára nem tudott nemet mondani.

Fotó: Metropol

„Először hatvan évesen mondtam azt, hogy visszavonulok, több okból. Az egyik az, hogy akkor kaptam unokákat egyszerre a két fiamtól, majd hetven évesen szintén egyszerre. Akkor azt mondtam magamnak, hogy valahogy meglógok ebből a pályából, ám Szabó Magda visszacsábított, és csináltam egy 100 perces előadást 2017-ben a századik születésnapjára. Másfél évig most én is ültem és vártam az előadásokat, és megéreztem, hogy milyen tényleg elhagyni ezt a pályát... Miután a születésünk dátumát se tudjuk előre, így a távozásunkét se, ezért külön köszönöm, hogy most itt ülhetek.„

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?