Létrehozva: 2019.12.02.

Zokogásban törtek ki a nézők Damu Roland önálló estjén

A színész napra pontosan két hónappal az öngyilkossági kísérlete után tért vissza a színpadra.

Egy mécsesekkel megvilágított pincehelyiségben mutatta be önálló estjét Damu Roland napra pontosan két hónappal azután, hogy öngyilkosságot kísérelt meg egy VIII. kerületi lakásban.

Fotó: Facebook

A színész 13 felkavaró verset szavalt el és 9 dalt adott elő gitárkísérettel. Nem csoda, hogy az est végén könnyes szemmel hajolt meg, hiszen korábban kijelentette: mindent egy lapra tett fel.

„Én és Én” – ezzel a címmel hirdette meg Damu Roland első önálló estjét a Pesti Szabad Szalonban. A színész nagyon izgult, hiszen, ahogy ezt a Tények Pluszban említette, most mindent kockára tett. A november 29-i premieren viszont úgy tűnt, végre talpra állt és volt eredménye a heteken át tartó próbáknak. A közönség többször is zokogásban tört ki, akkora átéléssel szavalta Damu József Attila Kései siratóját és olyan megindítóan énekelte a Republic-tól az Erdő közepében járok című lírai dalt. Bár az elhangzott szerzemények szinte kivétel nélkül szomorú hangvételűek, úgy tűnik, Damu végre összeszedte magát!

Fotó: Ripost

„Nagyon jól éreztem magam a színpadon, igaz, előtte rettenetesen izgultam, hiszen most szembesültem először a közönség reakciójával. Én előadás közben észre sem vettem, hogy sírnak, de ez egy nagyon jó visszaigazolás. Bízom benne, hogy mindenkihez eljutott az az üzenet, amit ez az előadás közvetíteni akar. Szerintem a szépet, a jót és az irodalmi szót mindenki megérdemli” – kezdte a Ripost-nak az előadás után Damu, aki azt sem tagadta, nagyon elfáradt az est végére, sokat kivett belőle a 65 perces előadás.

A színész bohócsminkben lépett színpadra, az egyik oldalán felfelé, a másik oldalán lefelé görbülő szájjal. Ettől a maskarától az est folyamán fokozatosan szabadult meg, mígnem a meghajlásnál már valóban őt, Damu Rolandot láthattuk.

Fotó: TV2

„A színész mindig álarcot visel, amikor először kilép a színpadra. Majd az elhangzott dalok és versek hatására megszabadul ettől a maszktól és a végén tisztán és pőrén áll a közönség előtt, mint egy egyszerű ember” – fogalmazott Damu, aki azt is elárulta, a bohócmaszknak semmi köze nincs a 2019-es Joker-filmhez.

Tóth Ádám, az est rendezője elmondta, nagyon különleges élmény volt együtt dolgoznia Rolanddal, aki egy rendkívül tanítható, fogékony színész. Olyannyira megtalálták a közös hangot, hogy újabb lehetőséget ad Damunak: egy decemberi musical-gálán ő lesz a műsorvezető! Ez persze nagyon jól jön a színésznek, aki szeptember 29-én szerelmi bánat és alkotói válság miatt öngyilkosságot kísérelt meg. Gyógyszereket vett be, amire alkoholt ivott. Most viszont, úgy tűnik, végre rátalált a helyes útra. Bár a színpadi szereplés mellett egy civil munka nem fér bele az életébe, egyre több lehetőség találja meg.

„Minden reggel újrakezdem az életemet. Mindent egy lapra tettem fel, emellett a munka mellett nem tudok mást csinálni, ez egy egész embert követel„ – mondta Damu a Tények Pluszban. „Az elmúlt négy évben készült húsz magyar film. Indítottak öt sorozatot. Engem egyikbe se hívtak. Nincsen szponzorom, menedzserem, senki nem segít. Ha nem teszek érte, akkor nincs pénzem” – tette hozzá.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

ripost.hu

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek

SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Aleksandra elárverezi egyik kedvenc luxusholmiját