SZTÁRDZSÚSZ

Zúgolódnak a helyiek: így védik a birtokukat az akarattyaiak Ördög Nóráék boltjának látogatóitól

Továbbra is zúgolódnak a helyiek Ördög Nóra és Nánási Pál balatoni kisboltja miatt.
  • Szerző: Ripost

A műsorvezető és fotóművész párjának üzlete rövid idő alatt nagyon népszerű lett: a látogatók nyáron ellepték a korábban békés és csendes utcát, az autóikkal rossz helyen parkolnak, a helyiek szerint időnként a bokrokba vizelnek, emiatt Nóráék kivívták a helyiek haragját, akik kordonokkal és székekkel próbálják kiszorítani életterükből a kéretlen vendégeket.

Fotó: Ördög Nóra / Instagram

„Először örültünk, hogy újranyit a hely, de Nóráéktól sajnos nem azt kaptuk, amit vártunk. Igazi celebsimogatóvá vált a hely, a legtöbben azért utaznak Balatonakarattyára, hogy közös fényképet készíthessenek Nórával„ – nyilatkozta a Blikknek István, aki közel lakik a bolthoz.

Korábban a gyerekek az utcán is játszhattak, biciklizhettek, ám a megnövekedett forgalom miatt a szüleik ma már nem merik kiengedni őket. Ördög Nóráéknak egyelőre nem sikerült olyan megoldást találnia, ami csökkentené az autós forgalmat: utaltak a közelben lévő parkolóra, egyeztettek a rendőrséggel, illetve felhívták a figyelmet az elektromos rollerek adta lehetőségre is, de mindhiába.

Volt, hogy busszal érkeztek turisták, avagy az autósok állták el a kaput, bezárva a tulajt a saját telkére. Rengeteg a probléma – az utcán vizeléstől kezdve a gyorshajtáson át az állandó zajig –, de érdemi megoldás nincs. Annyit sikerült elérnünk, hogy lakó-pihenő övezetté nyilvánították az utcát és a környékét” – mesélte István, aki talán még sosem várta ennyire a nyári szezon végét. Mint mondta, talán megoldást jelenthet, hogy Nánásiék a tópart felé terjeszkednének, ugyanis új terveik szerint elkezdték egy új hely nyitását előkészíteni Balatonakarattyán.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?