Létrehozva: 2017.10.21.

Sasvári Sándor: Remélem, hogy megérem az unokáim születését!

Betöltötte 60. életévét a Jászai Mari-díjas színész.

A kerek évforduló alkalmából Sasvári Sándor színész exkluzív interjút adott a %RIPOST% napilapnak. Õszintén beszél sikereiről, kései családalapításáról és arról is, mi az, ami még nincs kipipálva a bakancslistájáról.

%RIPOST%: Mit jelent az ön számára, hogy a belépett a hatodik X-be?

Sasvári Sándor: Még nem tudom, talán van egy kicsi plusz benne. Izgalmasabb, nagyon várom például, hogy mivel lep meg a családom. Nálunk ez szokás, én is, amikor a feleségemnek, vagy a lányaimnak valamilyen kerek évfordulója volt, mindig valami nagyon jót találtam ki nekik. Így kíváncsian várom, ők mivel rukkolnak elő. Mi egyébként is igyekszünk az ünnepeket szépen és tartalmasan megünnepelni.

%RIPOST%: Ha már a családját említi, mit jelent számára?

S.S.: A Jézus Krisztus Szupersztár próbáin ismertem meg Ildikót, a tánckarban táncolt. Gyönyörű nő, gyönyörű mozgással. Akkor már nagyon közel voltam a negyvenhez, tudtam, ha valakit valaha feleségül fogok venni, akkor az ő lesz. Szóval összeházasodtunk, és megajándékozott két gyermekkel. A feleségem a biztos háttér, amikor nekem rengeteg dolgom van, akkor igyekszik minél több terhet levenni a vállamról. Õ tanul a lányokkal, ő viszi-hozza őket iskolába, edzésre, énekórára.

%RIPOST%: Milyen a kapcsolata a lányaival?

S.S.: Hát ez is egyfajta szerelem, az biztos. Imádom, szeretem, tisztelem őket. Nagyon szépek és ügyesek, amikor szabadidőm van, imádunk közös programokat csinálni. Hihetetlen, még szinte tegnap voltak pelenkások, most pedig már Léna 19, Emília pedig 15 éves, kész hölgyek. A nagyobbikkal egyébként gyakran lépünk fel együtt, gyönyörű hangja van. A kisebbik pedig ritmikus sportgimnasztikázik. És természetesen mindketten lovagolnak, Léna díjlovaglást tanul, de persze ugrat is.

%RIPOST%: Gyönyörű lovardájuk van, köztudott, hogy önnek nagyon fontos a lovaglás. Versenyzik még?

S.S.: Az az igazság, hogy nekem a családdal, a színházzal és a lovakkal kerek az életem. Egyik nélkül sem tudnék meglenni. Gyermekkorom óta lovagolok és igen, még mindig versenyzek, tavaly nyolc versenyen tudtam elindulni, idén még csak egyen vettünk részt és értünk el jó eredményt a 22 éves Szaturnnal.

%RIPOST%: Felesége is lovagol?

S.S.: Igen, 1994-ben vettem neki egy angol telivért, miattam tanult meg lovagolni, éveken keresztül kint volt vele hóban, esőben, nagy szélben. Én meg megtanultam a közös élmények miatt síelni.

%RIPOST%: Mit tart élete legnagyobb sikerének és kudarcának?

S.S.: Kudarcokra nem emlékszem, biztos voltak, de nem lehettek nagyok, mert akkor emlékeznék rájuk. Sikerek? A Rockszínházban töltött évtizedek csodálatosak voltak, a Jézus Krisztus Szupersztár főszerepével összenőtt a nevem. 1986-tól, tizenegy éven át volt szerencsém átélni estéről-estére azt a csodát és felelősséget, amit ez a szerep adott nekem. Aztán a házasságkötésem is csodálatos pillanat volt, mint ahogy a gyermekeim születése. Aztán fantasztikus két évet töltöttünk Duisburgban, ahol megkaptam a Nyomorultak főszerepét, hatalmas siker lett, háromszáz előadásban játszottam Jean Valejant. Aztán jött a Madách Színház 1991-től.

%RIPOST%: Ott eljátszotta szinte az össze híres musical férfi főszerepét, gyönyörű családja van és kerek az élete. Van olyan dolog, ami még rajta van a bakancslistáján?

S.S.: Igen, két dolog. Az egyik, hogy megvalósítsam nagy álmomat és létrehozzak egy lovas színházat, ami egyszer már majdnem sikerült, rengeteg ötletem van. A másik pedig - mivel elég későn lettem édesapa -, hogy megérjem az unokáim születését. Akkor aztán tényleg minden vágyam teljesülne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A világ legjobb focistájának totális csődje és egy nagyképű 11-es végezte ki a Manchester Cityt

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

mandiner.hu

Követelőző fekete migránsokkal telt meg a híres New York-i City Hall Park

ripost.hu

Stana Alexandra a szerelmi életéről vallott, mindenkit meglepett

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-