Létrehozva: 2017.09.28.

Szupersztárokkal ünnepel a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A jubileumi évadban "Ajándék Budapestnek" mottóval ingyenes közösségi eseményekkel és szuperprodukciókkal várják a közönséget.

Alexander Rybak koncertjével és a The Great Gatsby balettshow-val ünnepelhetjük a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. születésnapját!

Az ünnepi évad mottója: „Ajándék Budapestnek”, ami előrevetíti, hogy a kínálat igazi kuriózumnak ígérkezik a főváros kulturális életében. A jubileumi évadban elindul az ország első „kulturális livestream” szolgáltatása, hogy minél többen átélhessék a művészet sokszínűségének élményét. Az élő közvetítések révén a programok egy részét a közösségi tereken is nyomon követheti majd a közönség, sőt mobiltelefonján is élvezheti a koncerteket egy-egy videóközvetítés keretében. A repertoáron a tradicionális operák és a klasszikus műfajok mellett színházzal, klasszikus-, és könnyűzenével, balettel, képzőművészettel is találkozhat majd a nagyérdemű.

A jubileumi évad közösségi eseményeit a Mezítláb a réten című ingyenes koncert nyitja meg a Margitszigeti Nagyréten, 2018. június 9-én. A nyitóünnepségen egy igazi ünnepelt világsztár, a fiatal zeneszerető generáció nagy kedvence, Alexander Rybak fehérorosz származású norvég hegedűművész, énekes és zeneszerző, a 2009-es Eurovíziós Dalverseny győztese várja a publikumot. A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara felejthetetlennek ígérkező koncertjén meglepetésre is készülnek a szervezők A nyár fényei címmel. A rendezvényen a keringő világrekord felállítására is kísérletet tesznek. A jubileumi évad hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar nyitókoncertjével indul, Hamar Zsolt vezényletével Carl Orff Carmina Burana-jának dallamai csendülnek fel.

A Szabad Tér Színház számos operabemutatójának volt már otthona a Margitsziget, így a jubileum évében is nagy dobásra készülnek a Magyar Állami Operaházzal közösen. Anger Ferenc rendezésében Richard Strauss Salome című egyfelvonásos operáját láthatja a közönség, amely a Margitszigeten debütál, Rost Andrea, Komlósi Ildikó, Gerhard Siegel főszereplésével. A nagyszabású tervek szerint az előadás ezután Jordániában az eredeti helyszínen is bemutatásra kerül, ott, ahol a történet játszódik. Abban a Holt-tenger keleti partjára emelt királyi palotában, a Machareusban, ahol Salome, Heródes király lánya az apja által Keresztelő Szent János fejét vétette. Az előadás eredeti helyszínen való bemutatása Vörös Győző ókorkutató, akadémikusnak köszönhető, aki a Magyar Művészeti Akadémia égisze alatt 2009-ben kezdte meg a helyszín feltárását.

A Budapesti Nyári Fesztivál vendége lesz napjaink egyik leghíresebb és leginnovatívabb DJ-je, az amerikai Jeff Mills, aki az Óbudai Danubia Zenekarral ad látványos koncertshow-t Planets (Bolygók) címmel, mely a klasszikus és elektronikus zene egyedi ötvözetével valódi zenei kuriózum a nyári kínálatban.

Magyarországon először a Margitszigeten mutatják be a világ legsikeresebb, világsztár táncosokat felvonultató The Great Gatsby című balettshow-ját is, amely F. Scott Fitzgerald kultikus regénye és a nagysikerű mozi alapján a húszas évek füstös, mámoros, féktelen hangulatát idézi.

Az operavilág csillagai közül a jubileumi évadban is több klasszis érkezik a Margitszigetre. A világhírű basszbariton Erwin Schrott és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara nagyszabású operagálával kápráztatja el a közönséget. Az ünnepi évadban a Szabad Tér Színház operettbemutatót is tart, Kálmán Imre Cirkuszhercegnő című magyar remekművét állítják színpadra Szabó Máté rendezésében.

Az Antenna Hungáriával közös kezdeményezés keretében elindul az ország első „kulturális livestream” szolgáltatása, azaz, „kinyílik” a színház, kivetítőkön keresztül a város egyes szabad- és közösségi terein élőben követhetik figyelemmel a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadok bizonyos előadásait, koncertjeit. A kezdeményezéssel a szabadtéri színházi programok a főváros több pontján egyszerre jelennek meg. A budapestiek, valamint a belföldi-és külföldi turisták számára egyaránt egy merőben újfajta koncertélményt nyújtanak majd a „Kult zónák” élő közvetítései. A videó-közvetítések HD minőségben mobiltelefonon, tableten és laptopon is elérhetővé válnak.

A Köss ki nálunk! címmel meghirdetett programsorozat keretében különleges közösségi tér, az Akusztik Beach is megnyílik a Duna-parton, a színház kikötőjében a MAHART PassNave és a Főkert Nonprofit Zrt. közreműködésével. Az Akusztik Beach-en, a füvesített és fákkal betelepített hatalmas uszályon napközben napozással és zenehallgatással lehet majd kikapcsolódni. A hét több napján pedig a Kikötő- koncertek keretében gyertyafény mellett, élő kamarakoncertek várják az érdeklődőket az Akusztik Beachen rendezett estéken. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döntött a romániai magyar botránybíróról az UEFA

origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

magyarnemzet.hu

A trágár DK-s Gyurcsány-kitűzővel a mellén olyan gyorsan menekült, hogy azt még Szoboszlai is megirigyelné

mindmegette.hu

Tegyél szivacsot a hűtőbe – meglepő hatással lesz a pénztárcádra!

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?