Létrehozva: 2020.05.07.

Takáts Tamás: Majka ne turkáljon senki pénztárcájában!

Nyilvánosan akadt ki Majka és képmutatónak nevezte azokat a rendszeresen nagyobb munkákban részt vevő zenészeket, akik pályáztak az Artisjus gyorssegélyére. Takáts Tamás azonban kiállt a pályatársai mellett, és keményen visszaszólt az Ózdi hősnek.

A kizárólag csak a fellépések, koncertek után járó gázsiból élő zenészeket meglehetősen rosszul érinti a világjárvány. Ők már második hónapja dekkolnak otthon munka nélkül, és sokuknak nincs annyi megtakarítása, hogy hosszú hónapokig meglegyenek bevétel nélkül. Éppen ezért bruttó 160 ezer forinttal támogatja a koronavírus alatt bajba jutott zenészeket az Artisjus. A jogvédő iroda egy pályázat keretében nyújtott segítő jobbot, a segélyben részesültek névsorát pedig nyilvánosságra is hozta a szervezet. A 400-as listán a kisebb bandák dobosai mellett vannak kifejezetten nagynevű előadók.

Valószínűleg a névsort Majka is átnézte, mert a Facebook-oldalán teljesen kiakadt. Úgy tudni, azt írta: reméli, mindenki elszámol majd a lelkiismeretével, aki beadta a pályázatot a jogvédő irodához. Arról is írt, kíváncsi, mit írhattak a kérvénybe azok, akik tízmilliós kocsikkal járnak, képernyőn vannak, hencegnek a Facebookon meg az Instán, forgatnak vagy éppen tavaly egy raklap pénzt kerestek, vagy olyanok, akiknek egyszerűen csak nem volna szükségük rá. Úgy véli, szánalmas, hogy azok elől veszik el a pénzt, akik igazán rászorulnak. Megírta Majka, hogy a zenekarunkból is van fent valaki, de az illető felajánlotta jótékony célra az összeget. A Bors telefonon próbált utolérni a rappert, ám lapzártánkig nem reagált.

Az egyik támogatást megigénylő közismert zenész, Takáts Tamás azonban annál beszédesebb volt. A Karthago énekese keményen visszaszólt a rappernek. – Majka csak ne turkáljon senki pénztárcájában! Főleg úgy, hogy gyanítom, ő a sokszorosát keresi annak, amit mi, „képmutató” zenészek. Vagy talán az a baja, hogy lecsúszott a támogatásról? – tette fel a kérdést Takáts Tamás, aki egyébként nem is veszi túlzottan magára Majka üzenetét, hiszen saját bevallása szerint neki valóban szüksége van a segélyre.

– Nemhogy tízmilliós autóval, de már pár százezressel sem közlekedem. Én magam biciklivel járok, és igen nagy szükségem van minden egyes forintra. Persze ezt olyan, akinek még a járvány idején is van mit a tejbe aprítania nem értheti, pedig ez a szomorú valóság. Sokan rá vagyunk szorulva a segélyre, még akkor is, ha az nem egy nagy összeg. És egyébként is, szerintem kerestük már annyi pénzt a jogvédő irodáknak, hogy ha baj van, akkor ők is viszont segítsenek minket. Pont neki nem kell erről magyaráznom... – mondta a zenész a Borsnak, aki egyébként maga is szokott jótékonykodni, például gyakran támogatja az egyházat és a kórházakat.

– Majkát is szívesen vendégül látom az otthonomban egy ebédre, ha gondolja. Vagy ha neki nincsen ez ínyére, akkor konzerveket is tudok küldeni a számára. Én ugyanis magamból indulok ki, és nem kérdőjelezem meg azt, ha a másik bajban van – zárta Takáts Tamás, akinek véleményét többen is osztották, noha volt olyan zenész is, aki Majka kirohanása után inkább visszavonta a lapnak tett nyilatkozatát.

Szigeti Ferenc és Czutor Zoltán azonban nyíltan vállalta, hogy megigényelte a szociális támogatást.

- Én is megkaptam a gyorssegélyt, noha őszintén bevallom: kicsit nagyobb összegre számítottam. Legalább ennek a háromszorosa húzna ki a bajból, de persze minden forintnak örülök, amivel segítenek, hisz a kis nyugdíjamból nem sokra megyek. Abból akár éhen is halhatnék – vallotta be Szigeti Ferenc.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

mandiner.hu

Ezért nem kellettek Ukrajnának Karácsony Gergely ajándékai

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

hirtv.hu

Gulyás Gergely is reagált Magyar Péter hangfelvételére

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Megható fotó, így öleli kislányát Hosszú Katinka

SZTÁR

A Next Top Model Hungary stylistja: a modellek hibája néha tervezett

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai

SZTÁR

Forró a lista, ők voltak Katalin hercegné pasijai Vilmos előtt