LELKIZŐ

Zámbó Krisztián: Apu három napig ünnepelte a születésnapját

Zámbó Jimmyről sokan tudják, hogy szeretett és tudott is bulizni. Imádta a születésnapját, hiszen ilyenkor minden róla szólt és mindenki őt ünnepelte. Fia, Krisztián ma is jó érzéssel gondol ilyenkor ezekre az időkre.
  • Szerző: Buster

Zámbó Krisztián emlékeiben ma is élénken élnek azok a január 20.-ák, amikor édesapja még velük ünnepelhette születésnapjait. Zámbó Jimmy ilyenkor igazán elemében volt és gyakran megesett, hogy csak három nap múlva érkezett haza a csepeli házba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Persze nem jött egyedül, hiszen vele tartottak a barátai is. Ilyenkor a házban mindenfelé elfáradt rendőrfőnökök, zenészek, színészek és egyéb hírességek feküdtek és hallgatták a király zongorajátékát…

Zámbó Krisztián

Zámbó Krisztián
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Zámbó Krisztián ilyenkor így emlékszik legendás édesapjára és nem szomorkodik…

„Ez az egyetlen olyan nap az évben, amikor nem szomorodom el, ha apura gondolok. Hiszen annyi vidám emlékem van a születésnapjairól, hogy csak mosolyogni tudok. Hétfőn kilátogattam a sírjához a Zsuzsival és vittünk egy dobostortát, hiszen ez volt az ő kedvence. Ott fújtam el a gyertyát is” - kezdte lapunknak Krisztián.

Fotó: MTI

A fiatal énekes a kérésére felidézte azokat az éveket, amikor Jimmy „fékevesztetten” ünnepelte születésnapját.

„Apu ma már biztosan visszafogottabban bulizna, mint anno, de azért megadná a módját, még ha nem is tartana három napig az ünneplés. Annak idején mindig ugyanaz volt a forgatókönyv. Apu három napig bulizott a barátaival, majd egyszer csak megjelent otthon a keménymaggal és a házban folytatták az ünneplést. Én hazajöttem az iskolából és azt láttam, hogy mindenhol „pihengetett” valaki. Bármerre néztem egy fekvő rendőrkapitányt, zenészt, vagy egyéb hírességet láttam, apu pedig mindent megtett, hogy szórakoztassa őket. Ez addig ment, amíg mi rá nem untunk a dologra és nem kezdtük el szépen illendően kitessékelni az ünneplőket. Amikor mindenki elment, felkísértük aput a hálóba ő pedig csendben elaludt és kipihente a három mozgalmas napot…” - emlékezett nevetve Zámbó Krisztián.

Krisztián: Kíváncsi lennék, hogy nézne ma ki

A fiatal énekes tudja, hogy édesapja hiú ember volt, aki nagyon adott a külsejére. Krisztián néha elképzeli, milyen lenne az édesapja, ha 2001 január 2-án nem alakul olyan tragikusan az a hajnal.

„Apu nagyon jóképűnek tartotta magát és hát valóban sármos volt, ráadásul arra is odafigyelt, hogy jó formában legyen. Gyakran elgondolkodom azon, hogy vajon hogy nézne ma ki… Biztos vagyok benne, hogy ma is rajonganák érte a nők” - mondta Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?