Létrehozva: 2019.04.21.

Készítsd el te is Bangó Margit többfogásos húsvéti menüjét!

A Kossuth-díjas elõadómûvész bejárta az egész világot, de igazán otthon, a családja körében érzi jól magát, illetve a konyhában.

Bangó Margit híresen jó szakácsnő, így aki vendégségbe érkezik hozzá, garantáltan nem távozik üres gyomorral.

Most húsvét alkalmából megosztotta a %RIPOST% olvasóival azt a menüsort, amit családjával elkészítenek majd az ünnepi hétvégére.

Húsvéti sonka és csülök, héjában sült fűszeres burgonyával

Hozzávalók:

1 kg burgonya

4 kg csülök

4 kg sonka

Elkészítés:

"A sonkát és a csülköt egy vízben puhára főzzük, babérlevelet és pár szem borsot teszünk hozzá. Amikor kész, betesszük a kemencébe vagy a sütőbe, és szép ropogósra pirítjuk. A burgonyát felnégyeljük, rozmaringgal és sóval ízesítjük, a tetejére két fej fokhagymát dobálunk,  a füstölt sonka és csülök zsírjával megöntözzük, és ezt is megsütjük."

A csülök és a sonka levét vétek kidobni, hiszen füstös íze csodálatosan dominálhat felhasználva. Bangó Margit erre rögtön két receptötletet is ad a %RIPOST% olvasóinak!

Tejfölös-fokhagymás krumplileves

Hozzávalók:

5 liter füstölt alaplé
1 kg burgonya
három evőkanál liszt a rántáshoz
1 doboz tejföl

bors
paprika

Elkészítés:

"A füstölt lébe beletesszük a kockára vágott burgonyát, ezután rántást készítünk. Amikor a rántás enyhén pirul, akkor rádobálom a fokhagymát, majd belekeverem a levesbe. A végén tejfölt öntünk hozzá és ízlés szerint fűszerezzük."

Káposztás paszulyleves

Hozzávalók

5 liter füstölt alaplé
fél kiló tarkabab
1 kiló savanyúkáposzta

Elkészítés

"A káposztás bableveshez fél kilónyi babot és egy kiló savanyú káposztát érdemes használni. Ez utóbbit átmossuk és összevagdossuk késsel. A füstölt lébe beletesszük a babot, és amikor a bab már félig megfőtt, beletesszük a káposztát is. Vékony rántást készítünk, és paradicsomlével felöntjük."

Bangó Margitot a konyhában is körülveszi a családja. Nem csoda, hiszen a család nőtagjai kiskoruktól kezdve megismerkedtek a főzés szeretetével. A feladatok így mindig megoszlanak.

"A húsvéti kalács az unokám, Tina reszortja, abból is készít bőven, hiszen nálunk gyűlik össze a szűkebb család. A nagyobbik dédunokám, Tinike is imád a konyhában sürgölődni, jó érzéke van a főzéshez, mindig szívesen segít bármiben" - mondta el Margit, aki már napokkal előre elkezdett készülődni az ünnepre.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

life.hu

Az év egyik legszebb csillaghullása várható vasárnap hajnalban

life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Itt a vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

SZTÁRDZSÚSZ

Életveszély! Porig égett a magyar rapperlány stúdiója

SZTÁRDZSÚSZ

Veréb Tomi frappánsan vágott vissza kritizálójának