Létrehozva: 2021.04.14.

Itt a tavasz, sok a türelmetlen autós: Erre figyelj az utakon!

Itt a tavasz, ilyenkor egyre többen ülnek autóba, pattannak motorra és veszik nyakukba az országot.

A Magyar Autóklubnál tudják, hogy mostanság olyanok is autóba ülnek, akik máskor nem szoktak, ezért felhívják a figyelmet arra, hogy a pandémia alatt például a mobilitási szokások is megváltoztak. A cikkünkből az is kiderül, hogy mit tapasztalnak hazánk hírességei az utakon a járványidőszak alatt.

Király Viktor elárulta, mit tapasztal az utakon
Fotó: Markovics Gábor

„A járvány miatti lezárások, és a tömegközlekedés elkerülése érdekében sokkal többen ültek autóba, köztük olyanok is, akik nem rendelkeztek túl nagy vezetési tapasztalattal, így nem tudják mi a teendő, ha lerobban alattuk az autó. A sofőrök másik fele pedig ebben az időszakban igyekezett csökkenteni az autózást, ezért rutinjuk megkopott. Ennek tudatában nagyon fontos, hogy óvatosabban és felkészülten üljünk a volán mögé” – figyelmeztetett dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke.

Még a vízátfolyást is tudják imitálni

A több mint 120 éves Magyar Autóklub a megalakulásakor azt a célt kívánta szolgálni, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsa az autósoknak, és minden közlekedőnek. Ezért ma már többféle elméleti és gyakorlati oktatás közül választhat az, aki vezetési tudásának felfrissítésén gondolkodik. Az autóklub erre a célra kialakított budapesti, pontosabban újpesti és zalaegerszegi pályáján imitálni tud szinte minden útviszonyt, a megtervezett tréningek pedig segítenek megtanulni a gazdaságos, és környezettudatos vezetést is, amihez azonban elengedhetetlen az autó megfelelő műszaki állapota.

Ezt gondolja végig indulás előtt

„Nagyon fontos, hogy mielőtt elindulunk az autónkkal egy pillanat erejéig gondoljuk végig, hogy ha most lenne a gépkocsi műszaki vizsgáztatása, akkor vajon átmennénk-e rajta? Ha a válasz igen, akkor indulhatunk, de ha ez kétséges,- főleg így tavasszal,- nem árt felméretni, hogy milyen állapotban is van a motor, a futómű vagy fékek” – mondta az elnök. Ebben pedig segítséget nyújthat a Magyar Autóklub, ami országszerte több mint 44 szervizével és vizsgapontjával áll az autósok rendelkezésére.

30 percen belül érkezik a sárga angyal

Mint dr. Hatala József mondta, a veszélyhelyzet alatt ugyan meghosszabbodott a műszaki okmányok érvényessége, de baleset esetén az üzembentartóé a felelősség.

„Szinte az összes Magyarországon futó autótípushoz rendelkezünk szakemberrel és a partnereink között a legtöbb márkaszerviz szerepel. Ezen túlmenően pedig, ha már beütött a baj és lerobban az ügyfél, akkor a 188-as számon kezdeményezett segélyhívástól számított 30 percen belül érkezik hozzá a sárga angyal. A szervizautóinkban megtalálható minden szerszám és számítógépes diagnosztikai program, ami a segítségnyújtáshoz szükséges” – árulta el Hatala József. Ráadásul az autóklub tagoknak már napi 38 forintért rendelkezésére áll a teljes szolgáltatási csomag, valamint nekik, a piaci árnál 15% olcsóbban javítják meg a kocsit a partnerszervizeknél és az alkatrészek áraiból is kedvezményt kapnak.

Napközben szuper a közlekedés

Király Viktor nap, mint nap, autó vezet, így bőven van tapasztalata a jelenlegi közlekedési helyzetről. Az énekes érdekes dolgokat figyelt meg a Covid alatt. „Szerintem nincs több autós az utakon, de az esti órákban sietősebbre vették a tempót, ami veszélyes volt. Szerintem a szabályozásnak megfelelően, haza akartak érni este 8 óráig, vagy csak a büntetéstől tartottak” – mondta Viktor, akinek mostantól este sem kell majd aggódnia, hiszen az új szabályozás értelmében, csak este 10 óráig kell hazaérni.

Détár Enikő időben indul el otthonról
Fotó: Szabolcs László / Ripost

Több a türelmetlen autós

Détár Enikő alkalmazkodik a közlekedéshez, így sokkal kevesebbet bosszankodik mostanában. „Szerintem a Covid alatt több lett a türelmetlen, káromkodó sofőr, de alapvetően nem lett több autós az utakon. Parkolni nehéz, de amikor fizetni kellett érte, az volt a baj, most, hogy ingyenes, az okoz bonyodalmat. A lényeg, hogy mindenhová inkább hamarabb indulok el, ezzel is elkerülve a kapkodást, idegeskedést. Útközben zenét hallgatok, vagy szöveget tanulok, értelmesen használom ki az időt” – árulta el Détár Enikő.

 

origo.hu

Marco Rossi elmondta, szerinte hogy viseli Szoboszlai Dominik a mellőzést

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

borsonline.hu

Exkluzív fotók: Berki Mazsi leendő anyósával és kislányával pózol

metropol.hu

Megállíthatatlan: focipálya méretű aszteroida közeledik a Föld felé

hirtv.hu

Gátlástalan bűnözői múltja van Magyar Péter gazdasági vezetőjének

ripost.hu

Egyszerűen megállíthatatlanok: ez a négy csillagjegy sohasem adja fel

travelo.hu

Több évtized után újra fészkel Zalában ez a fenséges ragadozó madár

ripost.hu

Feje tetejére áll a világ, de 4 csillagjegy számára fantasztikus időszak következik Európa főboszorkánya szerint

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kullancslégy: Már itt van velünk, de kell-e tőle félni?

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

A TV2 sztárja sosem gondolta volna, hogy egy legenda lesz a mentora

SZTÁRDZSÚSZ

„Tudni kell viselkedni” – kiverte a biztosítékot a Házasság első látásra bombázója

SZTÁRDZSÚSZ

Itt a vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Könnybe lábad a szem: Jennifer Lopez megható videóval jelentkezett gyermekeiről

SZTÁRDZSÚSZ

Így még nem láthattuk Palvin Barbit szerelmével - fotók

SZTÁRDZSÚSZ

Még most jön a nyár, Molnár Anikó pedig a karácsonyra készül

SZTÁRDZSÚSZ

Most közölték, pedig már egy hete meghalt a magyar színész