Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2022.12.31.

Íme a Fásy család tuti szilveszteri receptje

A Fásy család hisz a szerencsehozó ételekben, és szeretik is a hagyományos szilveszteri falatokat. A családfő, Fásy Ádám vendéglátós múltja otthon, a konyhájukban is visszaköszön, ugyanis a televíziós műsorvezető főz a családra. A munka megoszlik, felesége Marika és lányuk Zsüliett készíti a süteményeket. Az üzletember interjút adott a Ripost-nak, elárulta titkos lencsefőzelék receptjét, és azt is, szerinte hogyan kell bánni a nőkkel.

"Annyira hiszünk a lencsében, hogy éjfél után, amikor köszöntjük az új évet, belecsenünk egy-egy szemet egymás zsebébe, ami aztán ott is marad egész évben” – ezt Fásy Ádám mondta a Ripostnak. A műsorvezető több évtizedes vendéglátóipari tapasztalattal rendelkezik, elsajátította a szakma minden csínját-bínját. Így talán nem meglepő, hogy otthon is ő főz.

Fásy Ádám elárulta kedvenc szilveszteri recepjét.
Fotó: TV2 Tények

„Feleségemmel harminc éve vagyunk házasok. Amikor összeházasodtunk, szállodában voltam vezérigazgató, kánaán volt, mindig az étteremben étkeztünk. Amikor abbahagytam a vendéglátást és más szakmát választottam, utána otthon elkezdtem átvenni a szakács szerepet. A feleségem azt mondja, hogy nem tud főzni, szerintem azért tud. Zsüliett jól főz. Mind a ketten kiválóan sütnek, karácsonykor ők készítik a süteményeket, én pedig a főételt."

Az üzletember úgy fogalmazott, hagyományőrző embereknek tartják magukat. Ez a szilveszteri menüben is megmutatkozik.

Lencsefőzeléket készítek füstölt oldalassal, soha nem maradhat el. Lesz malac sült, már elő van pácolva a malacgerincem, ezt szeretik a lányok, illetve lesz savanykás, káposztás korhely leves. Jó lesz, rendbe teszi a gyomrot, ennyi fegyelem nélküli étkezés után, ami az ünnepek alatt volt. Legyünk őszinték, mi is úgy vagyunk, mint az ország, nem fogyókúrázunk, de odafigyelünk az étkezésünkre, hogy ne legyünk túlsúlyosak!

A televíziós producer azt mondta lapunknak, családjukban mindenkinek megvan a saját fogadalma, terve az új évre. Általában be is szokták tartani, de csak akkor árulják el egymásnak, amikor már megvalósult. Hogy mi a boldog életük titka?

„Konfliktusmegoldók vagyunk, nem gerjesztők. Szeretjük a békét, a nyugalmat és a szeretet a legfontosabb mindenek felett, ez nagyon fontos egy család harmonikus összetartásához. Ha valakik így élnek és megértik egymást, akkor nem lehet probléma, akkor hosszú ideig együtt tudnak lenni a párok és boldogságban élik le az életüket.”

A családfő a gyereknevelésről is elmondta a véleményét.

„Fontos, hogy a gyermeket egyenrangú félként kezeljük, meghallgatjuk Zsüliett önálló gondolatait, és nem gyerekként kezeljük. Ezáltal eltűnnek a korkülönbségek, mert van, amit ő tud jobban. A fiatal is tudhat dolgokról többet.”

Fásy Zsüliett egy kiegyensúlyozott, boldog fiatal látszatát kelti. Édesanyja, Marika is egy nyugodt, kedves nő hírében áll. Adódott még egy kérdés, mit üzen Fásy Ádám a magyar férfiaknak, mitől lesz egy nő boldog?

Kezeljék a nőket egyenrangú félként, szépen bánjanak a hölgyekkel, tiszteljék, becsüljék őket, ne nézzék le őket! Ők ugyanolyan emberek, mint mi, nem szabad megsérteni, bántani őket. Tisztelettudónak kell lenni és akkor nem lehet probléma.

 

Íme Fásy Ádám remek szilveszteri receptje, lencsefőzelék füstölt oldalassal

 

Füstölt oldalas
Hozzávalók: (4 személyre)

80 dkg füstölt oldalas

2 levél friss bazsalikom

2 db babérlevél

pár szem szegfűbors

1 dl olaj

Elkészítési mód:

Az oldalast 8 db-ra vágjuk, majd a bazsalikommal, babérlevéllel, szegfűborssal együtt beletesszük egy lábasba, vízzel felöntjük, és puhára előfőzzük, (a levet félretesszük a lencsefőzelékhez) azt követően forró olajban enyhén megpirítjuk.

Lencsefőzelék
Hozzávalók: (4 személyre)

50 dkg lencse

2 gerezd fokhagyma

2 db babérlevél

2 db friss bazsalikomlevél

1 dl tejföl

2 ek. liszt

1 ek. Olaj

Elkészítési mód:

A zúzott fokhagymát kevés olajon felhevítjük, majd hozzáadjuk a jól átmosott lencsét, a babérlevelet, a friss bazsalikomot és felöntjük a füstölt oldalas sós levével. Puhára főzzük, amikor kész, tejföllel, liszttel behabarjuk. (A lisztet és a tejfölt összekavarjuk, majd a főzelékről a forró levet hozzáadjuk és bársonyosra keverjük, s visszaöntjük a lencséhez. Ha nagyon sűrű, akkor folyadékkal pótolhatjuk.) 
 


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

mindmegette.hu

Fontos: Betétdíjas palackokra váltottak ezek az üdítőgyártó cégek!

borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

mandiner.hu

Változnak az idők: egy hónapja még támadta Magyar Pétert, ma pedig már a Tisza Párt jelöltje

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Itt a vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Ezek voltak a hét legolvasottabb sztárhírei: Rákkal küzd a népszerű színésznő, Tóth Gabi teljesen kiakadt, barátság lett a házasságból

SZTÁRDZSÚSZ

„Azt tudnotok kell, hogy benne van szívem, lelkem!” – Schobert Norbi nagy dobásra készül