TÉLI OLIMPIA

Fordulat, hamarosan eldől olimpiai hősünk sorsa

Több mint kétezer ember köszöntötte Pécsen Burján Csabát és Knoch Viktort. Utóbbi márciusban dönt a visszavonulásáról.
  • Szerző: HBK

Több mint kétezer ember köszöntötte hétfő este Pécsen apjongcsangi téli olimpián gyorskorcsolyában aranyérmet szerző Knoch Viktort és Burján Csabát. Előbbi elmondta, a márciusi világbajnokság után dönt arról, folytatja-e a versenyzést.

A Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban megtartott eseményen Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. vezérigazgatója méltatta a gyorskorcsolyázók sporttörténelmi teljesítményét. A közönség „Szép volt fiúk!” rigmusokkal köszöntötte a két olimpikont.

Burján Csabát és Knoch Viktort a pécsi közgyűlés Pro Civitate díjával tüntették ki, az olimpiai bajnokok egyúttal két – egy helyi autókereskedő jóvoltából a részükre tartós használatra bocsájtott – Toyota C-HR típusú személyautó indítókulcsát is átvehették, írja az MTI.

Knoch Viktor az ünnepség előtt a Magyar Időknek nyilatkozva azt mondta, a márciusi montreali világbajnokság után dönt arról, folytatja-e a pályafutását.

„A következő olimpiáig négyszer háromszázhatvanöt nap van, amit végig kell edzeni, és a mi sportágunk fizikálisan és mentálisan is embert próbáló. Egy még oly hatalmas siker után is, mint az olimpiai bajnoki arany, nem szabad kidobni a józan észt, a gondolkodást, és felelőtlenül kijelenteni, hogy megyek tovább. Annál azért idősebb vagyok, és intelligensebbnek tartom magam, hogy ilyet tegyek. Az biztos, hogy nálunk a huszonhét-huszonkilenc év a vízválasztó, amikor az emberek vagy azt mondják, hogy elég volt, vagy vállalnak még négy évet. A kanadai Hamelin most hagyja abba, harminchárom évesen” – mondta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?