TÉLI OLIMPIA

Így reagált a szövetség a téli olimpia magyar botrányára

A MOB kommunikációs vezetője elmondta, az eddigi trendet követték. Megígérte, hogy felülvizsgálják a rendszert.
  • Szerző: HBK

Nagy visszhangot váltott ki az interneten a magyar színekben verrsenyző Swaney Elizabeth, aki az utolsó helyen zárt a síakrobaták félcső selejtezőjében. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kommunikációs vezetője is nyilatkozott már az üggyel kapcsolatban.

Ebben a számban az a lényeg, hogy minél több trükköt bemutassanak a sportolók. Swaney ezzel szemben csak végigcsúszott a pályán, így nem is volt esélye arra, hogy továbbjusson a selejtezőből.

A nemzetközi sajtó is felkapta a fejét az esettel kapcsolatban, a szurkolók közül sokan szidták a magyar versenyzőt. Swaneyt azonban nem foglalkoztatta egyesek elégedetlensége, úgy fogalmazott, hogy a kétkedők csak motiválják őt abban, hogy előrébb lépjen.

„Sokat tettem azért, hogy itt lehessek. Ez az egész világból 24 versenyzőnek sikerült. Ebből merítek motivációt” – idézte Swaneyt az MTI.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt a MOB kommunikációs vezetője, Molnár-Bánffy Kata is.

„Eddig az volt az irányelv – ahogy most is az –, hogy aki a sportágában a nemzetközi szövetségek által meghatározott kvalifikációs feltételeknek megfelelt, azt nevezte a Magyar Olimpiai Bizottság. Akinek tehát a szövetség bizalmat szavazott, annak a MOB is. Ez a mai eset azt mutatja, hogy ezt a rendszert felül kell vizsgálni, ezért át is fogjuk gondolni. Erre vannak nemzetközi példák, meg fogjuk ezeket vizsgálni. Továbbá szükségesnek tartjuk a nevezési módszertan újragondolását” – mondta az nso.hu-nak a MOB sajtóattaséja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?