TÉLI OLIMPIA

Meglepő családi titkokat árult el Liu Shaolinék mamája

Szabina asszony igazi jégmama lett, pedig utálja a hideget, és korcsolyázni sem tud.
  • Szerző: HBK

A Liu fivérek történelmet írtak a magyar gyorskorcsolya válogatottal Pjongcsangban, megszerezték az ország első aranyérmét a téli olimpiák történetében. Liu Shaolinék mamája, Szabina asszony érdekes dolgokat árult most el a családdal kapcsolatban.

A büszke anyuka a váltó döntője alatt kórházban feküdt, negyedik gyermekével terhes, kivizsgálásra vitték be. A doktorok csak azért engedték ki, hogy találkozhasson olimpiai bajnok gyermekeivel a reptéren.

„Jégmama lettem... Pedig nem is tudok korcsolyázni, és a hideget is utálom. Amikor az édesapjukkal elváltunk, már nagyok voltak a fiúk, fel tudták dolgozni. Teljesen önálló életet élnek, mégsem szabadultam meg a jégpályától. Léna, a húguk egyszer csak elém állt, hogy vigyem le a jégre. Õszintén mondom, nem akartam, de nagyon küzdött, közölte, akkor elszökik, elmegy egyedül edzésre” – mondta a BEST Magazinnak Szabina asszony.

A fiúk elfogadták anyukájuk új férjét is, nem pótpapának, inkább havernak tekintik. Különböző ünnepeken össze is jön a család. Szabina asszony Shaolinék pénzügyeibe sem szeretne beleszólni.

„A mi családunkban úgy szokás, hogy ami pénzt megkeres valaki, az az övé. Ádó (ez a beceneve Liu Shaoangnak – a szerk.), amikor kicsi volt, mindig azt mondta, hogy ha nagy lesz és pénzt keres, minden hónapban ad majd nekem húszezer forintot.”

És ezeket olvastad már?