TÉLI OLIMPIA

Megszólalt a botrányhős magyar olimpikon apja: Csodálom a lányomat!

Édesapja szerint Swaney Elizabeth nem ártott senkinek a téli olimpián. Csodálja azért, hogy elérte az álmát.
  • Szerző: HBK

Édesapja megvédte Swaney Elizabethet, akit sokan támadtak a pjongcsangi téli olimpián bemutatott produkciója után. A magyar színekben indulóra azért akadtak ki a szurkolók, mert különösebb trükkök bemutatása nélkül szerepelt, s lett – érthető módon – utolsó a számában.

Swaney korábban venezuelai színekben indult, később a nagyszülei révén lehetősége nyílt arra, hogy Magyarországot képviselje a versenyeken. A saját pénzét és idejét nem sajnálva minden világkupa-futamra elment, s mindenhol ugyanúgy a mezőny végén végzett. Viszont az olimpiai kvóták újraelosztásánál rá is gondolták, így ott lehetett Pjongcsangban.

„Semmi rosszat nem csinált Elizabeth. A meglévő szabályok szerint járt el, bár az jogos lehet, hogy ezeket  a szabályokat nem árt átgondolni. De senkinek nem okozott kárt azzal, hogy ott volt az olimpián. Sok szurkoló panaszkodik, de Elizabethnek legalább volt egy álma, amit kőkemény munkával megvalósított. Egyszerre szeretem és csodálom a lányomat azért, mert olyan dolgokat csinál, amire az emberek többsége nem vállalkozna” nyilatkozta Swaney édesapja, Tom.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?