TREZOR

Ingyenes szállások a világ bármely pontján

Szívesen nyaralnál, de nincs miből? Akkor a couchsurfinget neked találták ki! Napi több ezer forintot spórolhatsz a szálláson, és új barátokat szerezhetsz.
címkék:

Kalandra fel!

De mi is az a couchsurfing? Ízlelgesd az angol kifejezést, nem árt, ha rögtön meg is jegyzed, mert hasznos. A couchsurfing egy ingyenes szálláspartner-hálózat, magyarul így fordítanánk: kanapéturizmus. Az ötlet egy bostoni diák fejéből pattant ki a 90-es évek végén, azóta pedig

már több millióan vették igénybe ezt az olcsó, sőt NULLA forintba kerülő nyaralási módot.

Te is kipróbálhatod, semmi más dolgod nincs, csak regisztrálj a couchsurfing csapatához és írd le, hová szeretnél utazni. Ezután több ezer jelentkező közül választhatod ki, hogy kinek a kanapéján töltenéd el vakációd helyszínén az estéidet. Ha megvan a vendéglátód, pakold össze a hátizsákod és kalandra fel!

Csere-bere ottalvás

Egy ilyen lehetőség azonban nem csak arról szól, hogy meghúzod magad egy idegen családnál! Hiszen, ha szimpatikusak vagytok egymásnak, vendéglátód szívesen megmutatja a várost, a nevezetességeket, a legjobb éttermeket és bulihelyeket is. Tehát még ingyenes idegenvezetésre is számíthatsz, amellett, hogy vélhetően egy új barátság kezdődik majd vendéglátóddal. Természetesen az igazi szörfös a saját kanapéját bedobja a közösbe, s ő is fogad ottalvókat. Magyarországra is sok olyan turista érkezik, aki nem puccos szállásokra költené a pénzét. Ha jól használod a couchsurfinget, az egész világot bejárhatod ezzel a módszerrel!

A Couchsurfing egy igazi életérzés! Ha utazás közben új emberekkel ismerkedni és barátkozni szeretnél, épp neked találták ki!

 

Törekedj a biztonságra!

Természetesen idegent befogadni a lakásba - még ha csak egy éjszakára is - meglehetősen kockázatos. Sajnos számos negatív történetet is hallhatunk. A kisebbik rossz, ha a vendég nem igazán oldódik a társaságban, inkább magának való. Néhány napig kerülgetitek egymást, utána kimosod az ágyneműjét, na bumm, egy baráttal kevesebb. Azonban olyanra is volt már példa, hogy a lelkes kanapétulajdonos a vendégét bedrogozva találta saját fürdőszobájában. Néhány esetben lopás is történt.

Ezért nagyon fontos, hogy leendő vendégedről még érkezés előtt informálódj!

Ellenőrizd a Facebook profilját, és érdemes elolvasnod a Couchsurfing oldalán a róla írt szállásadói véleményeket, hiszen azokból sok minden kiderülhet.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?