Létrehozva: 2016.09.03.

Utazz olcsón: Szállásfoglalási tippek kezdőknek!

Ha nincs annyi pénzed, hogy menõ és drága helyen foglalj szállást, akkor se keseredj el. Néhány okos tippel, illetve hasznos weboldal segítségével megfizethetõ áron találhatsz szuper szálláshelyeket!


A nyárnak ugyan vége, de az utazási kedvünk mit sem csökkent, sőt! Sokan éppen az őszi-téli időszakra tervezik a nyaralást, kihasználva azt, hogy a világ egzotikus tájain akkor is szuper az időjárás, amikor Magyarországon éppen havazik. Na persze, a kellemes klímájú úti célok nincsenek közel, és a távolsággal mintha egyenes arányban nőne a szállásköltség is - legalábbis, ha a menő utazási irodák katalógusaira bízod magad.

De mielőtt éppen a magas szállásköltség miatt letennél egy szuper vakációról, elmondjuk, hogy sokkal olcsóbban is kijöhetsz, csak rá kell szánnod egy kis időt a szálláskeresésre! Ahhoz, hogy az esélyeidet növeld, érdemes igénybe venned olyan keresők segítségét, amelyek több hotelfoglalási oldal ajánlatait is megmutatják. Ezzel a módszerrel időt spórolhatsz meg, hiszen nem kell egyesével az összes általad ismert weboldalt felkeresned. Megteszi helyetted a szallasok.utazomajom.hu vagy a trivago.hu. Így ahelyett, hogy csak a booking.com ajánlatait látnád, a legtöbb elérhető szoba eléd tárul.

A legtöbb esetben fő szempont az ár, amelyet könnyen beállíthatsz hotelkereső oldalakon növekvő sorrendbe téve az ajánlatokat, így azonnal a legolcsóbb kerül felülre. Amint az árral megvagy, fókuszálhatsz a kényelemre. Lehetőséged van akár olyan határokat is szabni, hogy hány csillagos szállásokat listázzon ki neked a rendszer. Ebben az esetben tudnod kell, hogy a hotelek csillaggal való értékelése nem teljesen egyforma a világ minden táján.

Ez azt jelenti, hogy például egy 3 csillagos szállás Európában és Ázsiában más komfortszintet üt meg.

Emellett fontos pénzügyi faktor a reggeli és egyéb étkezési szolgáltatás, amit a Bed&Breakfast (BB) opció kiválasztásával kereshetsz meg.

A közös fürdőszobás szállások minden esetben olcsóbbak, leginkább a városok központjában találkozhatsz ilyen jellegű szobákkal. Ezek hostelekhez hasonlítanak a leginkább, azonban a szobák csak két fősek.

Vedd azt is figyelembe, hogy vannak városok, ahol drága a közlekedés, hosszadalmas vagy nehézkes az utazás, ott ügyelj a hotel elhelyezkedésére. Ha autót bérelsz esetleg, akkor ez nem lehet probléma. Ilyenkor nézz utána, hogy a szállás előtt vagy közelében van-e ingyenes parkoló, ezzel is elkerülve a nem várt kiadásokat. Mérlegelve ezeket a szempontokat már egy megfelelő komfortú, elérhető árú és jó elhelyezkedésű szállást foglalhatsz.

Sok esetben 4-5 csillagos szállások foglalhatóak 2 csillagos árán a város szélén!

Ezeket az opciókat is érdemes megfontolni, főleg, ha wellness részleg is tartozik a szállodához, és jó a tömegközlekedés, bérelt autóval közlekedsz.

A tapasztalatok alapján azonban nem minden esetben egyenesen arányos a hotelek ára és az azért kapott szolgáltatás minősége. Hogy ne érjen csalódás, keresd fel a www.tripadvisor.com oldalt. Itt utazók független véleményei szerepelnek, illetve fényképek mind szolgáltatói, mind utazói oldalról. Az értékelések alapján könnyen eldöntheted, hogy az általad kinézett szállás valóban az igényeidnek megfelelő-e és nem utolsó sorban hasznos információkat is felfedezhetsz a véleményekben, mint például hogyan közelíthető meg tömegközlekedéssel a hotel.

Persze a szálláskiadók felismerték a tripadvisorban rejlő lehetőségeket, ezért nem ritkán ők maguk regisztrálnak be, és írnak pozitív kommentet.

A kamu értékeléseket könnyen ki tudod szűrni!

Ha egy szállásnál nagyon sok egy-két értékeléssel rendelkező, filippínó vagy indiai komment van, légy óvatos!


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-