Létrehozva: 2020.02.15.

2 kg mínusz hetente: Csodát tesz testeddel a zellerdiéta

Az egyik legegészségesebb zöldség a tavaszi súlycsökkentő diétához nem más, mint a zeller. Áldásos hatása nemcsak a karcsúság formájában jelentkezik, a zeller ugyanis valóságos vitaminbomba!

Eddig is tudható volt, hogy a zellerszár rengeteg – főleg A-, C-, K-, és B – vitamint, ásványi anyagot – pl. kalcium, magnézium, foszfor, folsav és kálium – antioxidánst, elektrolitot és rostot tartalmaz.

Szuper egészséges a szárzeller! Fotó: 123rf

 

Nemrég viszont kiderült, hogy a zellerlé egy konkrét, még felfedezetlen növényi hormont is hordoz, amely az endokrin rendszer minden egyes belső elválasztású mirigyét – ideértve a hasnyálmirigyet, a hipotalamuszt, az agyalapi mirigyet, a tobozmirigyet, a pajzsmirigyet és a mellékvesét is – táplálja és feltölti.

Ez az egyik oka annak, hogy a zellerlé csodálatosan képes helyreállítani az egyensúlyt a szervezetünkben. Ereje nemcsak a betegségek megelőzésére és visszafordítására kiváló, fogyasztásával a mindennapi közérzet és emésztőrendszer állapota is tartósan javítható – ráadásul segít a fogyásban és a kívánt álomalak megőrzésében. Ezért vetik be olyan topmodellek is a zellerkúrát, mint Miranda Kerr vagy Naomi Campbell, akik egyenesen a saját léprésükkel utaznak, hogy kiválthassák a reggeli kávéjukat valami egészségesebbre.

Fotó: 123rf

 

Lékészítéshez az angol vagy szárzeller néven ismert zellerváltozat jöhet szóba – tehát a zellergumó nem megfelelő – és mindenképp a növény préselt levére van szükség, amit ízesítetlenül és hígítatlanul érdemes lassan elkortyolgatni.

De készíthetünk zelleralapú turmixitalt is, amit naponta három-öt részletben kell fogyasztani, az elsőt pediglen éhgyomorra. A csodalötty mellett szabad persze mást is enni, de mivel ez egy fogyókúra, fogjuk vissza a zsírokat, a szénhidrátokat, az alkoholt és a túl sok sót pedig felejtsük el. A kúra három napig tart, tovább nem szabad csinálni, nehogy túlhajtsuk a vizet, de egy hét múlva meg lehet ismételni.

A koktélt célszerű naponta frissen elkészíteni.

Zellerturmix

Hozzávalók:

  • 4-5 zellerszár vagy 2 zeller komplett zöldje
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 citrom
  • 1 liter natúr ásványvíz
  • Elkészítés: Ha zellerlevelekkel dolgozunk, vágjuk apróra a petrezselyemmel együtt. Ha zellerszárunk van, az is apróra vágva mehet a turmixba. Turmixoljuk össze az összes alkotóelemet a gépben, majd öntsünk hozzá fél liter natúr vizet, és alaposan keverjük össze.

    Nem ígérjük, hogy az ízek szempontjából ez lesz a kedvenc koktélod, de hogy hatásos, az biztos.

    Zellerszáras zöld turmix, Fotó: 123rf

    Nem túlzás azt állítani, hogy az egészségtudatosság az elmúlt években emberek millióinak központi témája lett. Egyre többen szeretnének tenni azért, hogy a civilizációs betegségeket elkerüljék. A gyógyszeres kezelések mellett mind inkább előtérbe kerülnek a természetes gyógymódok, gyógynövények, amik évszázadok óta bizonyítják jótékony hatásukat. Ezek egyike a szárzeller, amiről kevesen tudják, hogy nemrég hivatalosan is gyógynövénnyé nyilvánították. Anthony William világhírű gyógyító médium természetgyógyász pedig egy egész könyvet szentelt a zellernek, ami végre Magyarországon is elérhető Csodatévő zeller címmel.

    - A Föld népességének legalább háromnegyede küzd legalább egy makacs, nem múló tünettel vagy állapottal, és ha maradunk a jelenlegi pályán, a maradék egynegyednél is várható a tünetek és betegségek kialakulása. Beavatkozás nélkül hamarosan a bolygó minden lakóját el fogja érni valamilyen krónikus egészségügyi probléma. – vallja az amerikai sztárgyógyász, akinek tanácsait világsztárok sora követi. Közülük is elsősorban azok, akik az állandó csillogás közepette is hosszútávú és komplex, a mindennapokba könnyen beépíthető, tudatos diétákban gondolkodnak. Sylvester Stallone, Robert de Niro, Gwyneth Paltrow, Novak Djokovic, vagy éppen Pharrell Williams csak néhány név azok közül, akik Anthony William zellerlédiétáját követik.

    “A zellerlé végigsöpör a bolygón. Lenyűgöző, ahogy Anthony létrehozta a mozgalmat, és világszerte számtalan embernek állította helyre és javította kicsattanóvá az egészségét.” – mondta Sylvester Stallone. A színész, aki évtizedek óta napi szinten törődik a testével, bizonyára nem téved. A könyv szerzője által életre hívott kúra ennek a látszólag semmilyen különleges tulajdonsággal nem rendelkező zöld növénynek az eddig felfedezetlen, sokoldalú és kiváló tulajdonságaira épít.

    Anthony William szerint a zellerlékúra nemcsak hatásában különbözik az eddigi divatos életmód diétáktól: “Ez az egyetlen trend, amit nem a pénz működtet” – mondja, hozzátéve, ő egy fillért sem fizet a sztároknak azért, hogy reklámozzák a zellerlét és annak rendkívüli eredményeit – “A zellerlé sikere nem a drága reklámkampánynak és promócióknak köszönhető, hanem pusztán annak, hogy milliók és milliók használják világszerte. Azért népszerű és azért marad fenn, mert működik.” – teszi hozzá.

    A zellerléből az útmutatások szerint naponta nagyjából fél liternyi mennyiséget érdemes fogyasztani ébredés után, de úgy, hogy ezt követően legalább fél órán keresztül nem veszünk magunkhoz más élelmiszert.

    A könyv külön fejezetekben foglalkozik a zellerlé jótékony hatásainak felsorolásával, bizonyos egészségügyi problémák és a zellerlé kapcsolatára, a diéta gyakorlati bevezetésére és alkalmazására, a gyógyulási folyamat megértésére, felismerésére, a tévhitek eloszlatására, egyszóval mindenre, ami a sikeres zellerlé diétához szükséges! Nincs csodapirula, csak a természet ereje!

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Nem atombomba volt, még csak pukkanás sem: Magyar Péteren röhögnek az interneten - itt vannak a legjobb mémek!

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    life.hu

    Ezek a legveszélyesebb csillagjegyek

    hirtv.hu

    Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

    ripost.hu

    Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

    mandiner.hu

    Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    mindmegette.hu

    Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

    ripost.hu

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

    ripost.hu

    „Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    YESSS

    Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja

    YESSS

    Zseniális melltartó trükk: hogy ez miért nem jutott eddig eszedbe?

    YESSS

    A fehér tornacipőnek lőttek, ez a lapos topánka lesz tavasszal a divat

    YESSS

    Fura farmer lesz a tavaszi divat, vigyázz vele!

    YESSS

    Csodaszép körmökkel várhatod a Valentin napot: itt az idei divat!

    YESSS

    Így hord az év divatszínét, őrület, mennyire fiatalít!

    TESTFACTOR

    „Azt sem tudtam elviselni, ha lefotóznak” – 33 kiló fogyás után talált magára Adrienn