Létrehozva: 2021.08.25.

Káprázatos divatshow-t mutatott be Zoób Kati Balatonfüreden

Lélegzetelállító bemutatóval ajándékozta meg a közönséget a híres divattervező, Úton című kollekciójával.

Száz manöken három helyszínen mutatta be Zoób Kati divattervező új kollekcióját. Az utazás fogalma több szinten is jelen van a KATTI ZOÓB történetében. A tervező munkáit Párizstól Sanghajig, számtalan országban bemutatták már. Az új kollekció a régiből az újba, a múltból a jelenbe érkezés szimbolikája mentén kelt életre, de a főszerepbe mégis a sokszínű kaland került, amelyet a különféle állomások között megtapasztalunk.

Fotó: Cserta Gábor

Könnyed selymek és muszlinok, pasztellszínek, finom motívumok, elegancia, harmónia és tökéletes kidolgozás, száz gyönyörű manöken, három helyszín: világvárosi hangulatot teremtett Zoób Kati Balatonfüreden, szombaton este.

A bemutatón előkerültek a múlt különböző korszakainak darabjai. Ezek a ruhák nemcsak a márka történetéről, de – a kollekciók közötti folytonosságon keresztül – az időtlenségről és a fenntarthatóságról is meséltek, melyet a KATTI ZOÓB évtizedek óta képvisel, hosszú távra szóló ruhadarabjaival. A Timeless Selection nevet viselő kollekció elemei, melyek eleganciájukkal, stílusukkal, kidolgozásukkal a múltból is képesek voltak a jövő felé mutatni.

A Füreden bemutatott öltözéksorba a bangkoki divathéten is nagy sikert aratott Acanthus Hungaricus kollekció darabjaiból is bekerült néhány, sőt, a márka ikonikus, finomművű mintája, amely korábban felvarrott, organza anyagú motívumként jelent meg, most új életre kelt: nyomtatott mintaként saját anyagot kapott. Az utazás szimbolikája már ezeken az apró elemeken keresztül is beleszövődik a márkatörténetbe: a KATTI ZOÓB márka elköltözött, Bangkokba látogatott, majd átmeneti helyszínről érkezik új állomására. Mindeközben a márka mozgásban, úton van – az új élmények hozzáépülnek a korábbiakhoz, pont úgy, ahogy a praktikus szemlélet mentén, különleges érzékkel és finomsággal megalkotott ruhakollekciók darabjai kapcsolódnak egymáshoz, szezonról szezonra.

A kollekcióban fontos szerephez jutottak még a Pesti Vigadóban, majd a fertődi Esterházy-kastélyban, egy retrospektív kiállítás keretében bemutatott kollekciók bizonyos darabjai is, melyek szintén úton vannak egy új állomás felé.

A varázslatos hangulatú show felütéseként kezdő motívumként megjelent az Acanthus levél, ezzel felidézésre került a márka történetének kezdőpontja: „A szalon megnyitásakor a nagymama foteljeit lehoztuk a padlásról és bevontuk egy Acanthus mintás anyaggal, ebből az ihletből született a logó kockája és az Acanthus levélminta”- mondja Zoób Kati.

A különleges hangulatú este folyamán az Acanthus levél végig főszereplő maradt – a jellegzetes minta éppolyan karakteres és finomművű elem a kollekció 20 éves dzsekijén, mint az egészen új anyagokon, kendőkön, légies pizsamákon, vagy a logókockás szőnyegmintával társulva.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Katti Zoob (@katti.zoob) által megosztott bejegyzés

Újdonságot jelentett, hogy idén nem csak a Blaha Lujza utcában, illetve a Gyógy térnél lehetett látni a manökeneket, hanem átsétáltak a Vaszary Villa kertjébe, majd az Art Portal Galéria Zákonyi utcai épületéhez is.

Mindhárom helyszínen – a mértékadó nemzetközi trendekhez kapcsolódva – környezettudatos megoldásokat választottak a szervezők. Nem terhelték az utcát a technikai háttér felépítésének kellemetlen hatásaival, a természetes fények különleges élménye pedig lehetőséget adott a bemutató képi rögzítésére. 3 helyszín, 3 teljesen különböző hangulatában különféleképp kelt életre a 100 modell által viselt 100 öltözék.

Fotó: Cserta Gábor

A koreográfia, a látvány, a helyszínekhez illő muzsika káprázatos volt és hatalmas sikert aratott Balatonfüreden. A közönség hosszas tapssal jutalmazta a lélegzetelállító showt.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Katti Zoob (@katti.zoob) által megosztott bejegyzés

A parádés program régi plakátokból álló kiállítás megnyitásával folytatódott az emlíett galériéában.

Foto: Bezsenyi Zsolt

2021. augusztus 21-én este a KATTI ZOÓB márka közel 30 évének története elevenedett meg, kinyílt egy bámulatos utazóláda, amelynek régi-új értékeit bármikor, bárhol ki lehet csomagolni, hogy életre keljen a varázslat, és az utazásnak soha ne kelljen véget érnie.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lélegzetelállító szőke szépség is ott lesz a világ leghíresebb versenyén - galéria

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja

YESSS

Zseniális melltartó trükk: hogy ez miért nem jutott eddig eszedbe?

YESSS

A fehér tornacipőnek lőttek, ez a lapos topánka lesz tavasszal a divat

YESSS

Fura farmer lesz a tavaszi divat, vigyázz vele!

YESSS

Csodaszép körmökkel várhatod a Valentin napot: itt az idei divat!

YESSS

Így hord az év divatszínét, őrület, mennyire fiatalít!