YESSS

Újra hódít a régi divat, így lesz szexi a farmer

Nincs olyan évszak, amikor ne vehetnéd fel a kedvenc farmerszoknyád! Tavasszal és nyáron mindig előkerül. Ne késlekedj, keresd meg az idei legjobb fazonokat.
címkék:

A klasszikus farmerszoknya örök kedvenc, minden korosztály imádja. Érdemes kiválasztani a legjobb hosszúságot és fazont. Nagyon szuper szetteket válogathatsz össze. Kombinálhatod pólóval, blúzzal. Felveheted sportcipővel, szandállal, sőt magassarkúval. Imádnivaló tavaszi, nyári viselet, persze az év bármely évszakában hordhatod. Választottunk néhányat a friss kínálatból.

1. A hosszú farmerszoknya teljesen hétköznapi lehet, de egy blézer, egy magassarkú cipő nagyon feldobja. Idén villanthatod a lábad, válassz ennek megfelelő fazont!

Farmerszoknya

Farmerszoknya

2. Lezser, színes pólóval egy rojtos mini tiniknek és negyveneseknek is jól állhat. Hétvégi rohangálós szett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Little Blackbird (@littleblackbird_boutique) által megosztott bejegyzés

3. Blúz és farmerszoknya kötelező! Vagány divat, örök kedvenc.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emily Nicole Salmon (@emilynicole_sal) által megosztott bejegyzés

4. A fiatalok kedvence a szűk mini, örömmel hordják egy laza felsővel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gypsy Hearts (@gypsy_hearts1) által megosztott bejegyzés

5. Egy sportos szettbe is beleillik a midi, farmer és a fehér sportcipő nagyon menő idén is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VARLESCA (@varlesca.pl) által megosztott bejegyzés

A farmer és a divat

A 20. században viselt farmernadrágok már nem olyanok, mint amivel Jacob Davis és Levi Strauss megindította ennek a viseletnek a pályafutását, sőt ahhoz képest is sokat változtak, amit az 1950-es években a divat felkapott. Az azóta eltelt évtizedek alatt sokat változott a kivitele: volt csőnadrág formája, később a csípőtől lefelé bővülő ún. trapéznadrág, vagy éppen a csípőtől lefelé bővülő, majd a térdtől lefelé ismét szűkülő forma volt divatos. Volt időszak, amikor a térd fölött szoros, a térd alatt bővülő nadrágszár formát kedvelték. Egyszer a nadrág dereka feljebb került, máskor teljesen a csípőre simult. A nadrág mellett az 1970-es években megjelentek a farmerszövetből készült szoknyák, nadrágszoknyák, kötényruhák, mellények, dzsekik, sapkák, táskák, övek, cipőfelsőrészek is, amelyek nemcsak anyagukban, hanem kidolgozásukban, konfekcionálásukban, a varrások megoldásaiban, az alkalmazott díszítőelemekben is többnyire a hagyományos farmernadrágét idézték (fémgombok, fémcsatok, ringlik stb.). A hagyományos „farmerkék” mellett készülnek más színekben is, igazodva a mindenkori divat által diktált színösszeállításokhoz, bár kétségtelen, hogy változatlanul a kék szín dominál.A klasszikus farmernadrág hasítéka fémgombokkal záródott, ezt sok esetben ma is megtartják, de elterjedten használják a cipzáras záródást is.Amíg a farmernadrágokat nem kezdték el a gyártási folyamatba beépítve mosni, azok kemények, merevek voltak. Ezen a (főleg fiatal) vásárlók úgy segítettek, hogy az új nadrágban beleültek egy kád vízbe, majd onnan kiszállva hagyták magukon megszáradni a nadrágot, amely a vizes áztatástól megpuhult és egyúttal felvette viselőjének formáját, így kényelmesebbé vált a viselése.

( forrás: wikipédia )

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?