FITTFAZÉK

Diétás és tejfölös lett a csokis fánk, ilyen finomat még nem ettél

A diéta alatt eddig csak ábrándozva gondolhattunk a csokis fánkra. De ennek most vége! Ha elkészíted ezt a receptet, büntetlenül élvezheted kedvenc édességed akkor is, ha fogyókúrázol.

HOZZÁVALÓK a TÉSZTÁHOZ:

  • 2/3 csésze kókuszliszt
  • ½ csésze erythritol
  • ½ ek sütőpor
  • ½ tk só
  • ½ - ¾ olvasztott vaj
  • ½ csésze tejföl
  • 4 ek zsíros tejszín
  • 3 extra nagy tojás (vagy 4 kisebb)
  • ½ tk vanília kivonat

ELKÉSZÍTÉS:

1. Keverd össze a száraz hozzávalókat, aztán külön a folyékonyakat, majd vegyítsd a kettőt. Ne kavard túl, mert a kókuszliszt miatt túl sűrű lesz. (Fontos: amint összeállítod a tésztát, azonnal töltsd a fánksütő formába, mert a tészta hamar besűrűsödik. Ha ez történik, adj hozzá még vizet. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie).

2. Olajozd vagy vajazd ki a fánksütő tepsi mélyedéseit, és töltsd meg 2/3 -át a tésztával.

3. Süsd 200 Celsius fokon 20-25 percig. Fogpiszkálóval ellenőrizd, hogy megsült-e. Ha kész, vedd ki, és hagyd hűlni a tepsiben.

A CSOKIS ÖNTET ELKÉSZÍTÉSE:

1. Olvassz meg egy alacsony szénhidrát tartalmú (75-80 százalékos) csokoládét, és lassan adagolj bele ugyanannyi mennyiségű zsíros tejszínt.

2. Keverj hozzá vaníliát és egy kis erythritolt.

3. Mártsd be egyenként a fánkokat a csoki öntetbe, és hagyd kihűlni.

Tipp:

A csokis öntet helyett (vagy mellett) készíthetsz citromos,- vaníliás,- vagy fahéjas öntetet is.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?