FITTFAZÉK

Édesszájú fogyókúrázók kedvence a répakeksz

Sokak kedvence a répatorta, amit ezúttal továbbgondoltunk egy kicsit! Ha szereted ezt a süteményt, akkor ezt a könnyen elkészíthető kekszet is imádni fogod!
  • Szerző: Ripost

HOZZÁVALÓK:

  • 3/4 bögre reszelt répa
  • 1 tojás
  • 8 dkg diétás édesítő (stevia, eritriol, stb)
  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 1/2 őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 3/4 bögre csökkentett szénhidrát tartalmú liszt (Norbi, paleo, stb)
  • 2 evőkanál kókuszzsír

ELKÉSZÍTÉS:

Keverd össze először a száraz hozzávalókat, a pelyhet, a lisztet, a sütőport, a sót, fahéjat. Egy másik tálban a tojást a cukorral és a zsiradékkal. Öntsd össze a kettőt, végül add hozzá a répát.

Tedd hidegre a tésztát minimum fél órára. Ha ennél több időre hagyod a hűtőben, fóliával takard le a tetejét, nehogy kiszáradjon.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tegyél sütőpapírt egy tepsire.

Formázz 15 egyforma kis gombócot, és lapítsd el a sütőpapíron.

Süsd 12-15 percet, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni a tepsiben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?