FITTFAZÉK

Elfogyott a citromlé? Könnyen helyettesítheted!

Maradj otthon, ne szaladj a boltba! Biztosan találsz a kamrában olyasmit, ami helyettesítheti. Mutatjuk, mivel érdemes próbálkoznod!
címkék:

Üveges citromlé

Ha van otthon egy flakon „bolti” citromleved, máris megvan a megoldás. Igaz, csak 50% citromot tartalmaz, így egy kicsivel több kell belőle, és kevésbé aromás, mint a frissen facsart citromlé, de a célnak megfelel.

Citromlé 01

Fotó: Pixabay.com

Száraz fehér bor

A savas, enyhén citrusos ízű, száraz borok kiválthatják a citromlevet az ételben. Ha épp fel van bontva egy üveg Sauvignon blanc, máris kezdheted a főzést.

Narancslé

A narancslé valamivel édesebb, mint a citromlé, de az aromája hasonló, így akár az édes, akár a fűszeres receptekben kiválthatod vele a citromlevet – de a limonádéba is épp olyan jó.

Citromlé 02

Fotó: Pixabay.com

Borecet és ételecet

Az ecet minden formája elég savas ahhoz, hogy a citromlevet igénylő receptekbe helyettesként beletedd. A borecet kicsit kifinomultabb, míg az ételecet erősebb, nyersebb ízű – épp ezért mindig vigyázz a mennyiségekkel.

Citromfű

Ha nő az ablakban egy cserép citromfű, vágj le belőle egy keveset, és máris mehet az ételbe – különösen, ha valamilyen húshoz kellett volna a citromlé.

Citromlé 03

Fotó: Pixabay.com

Citrompótló

Maradt pár citrompótló teaízesítő tabletta a konyhaszekrényben? Csak törd össze, keverd össze egy kevés vízzel, és kész is a citromlé-pótlék.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?