kulcsár edina
Elképesztõ látvány- és ízvilággal kápráztatnak el mindenkit már megint Norbi rajongói! Ilyen lenyûgözõ külsejû és finom palacsintatortát még biztosan nem ettél! Kóstold meg!
Nemcsak szédületesen gusztusos, de elképesztően finom is ez a méltán népszerű diétás palacsintatorta. Szénhidrát csökkentett, hiszen nem tartalmaz fehér lisztet és cukrot sem. Ha éppen egy alakbarát, szuper édességre vágysz, akkor megtaláltad a tökéletes megoldást! Amilyen hamar elkészül, éppen olyan gyorsan el is fog fogyni! Biztosan az egész család kedvence lesz!
- 5 evőkanál Update1 Norbi liszt
- 4 db tojás
- 3 teáskanál Update1 Zero cukor (ízlés szerint)
- Tej, szódavíz (annyi amennyiből palacsintatészta sűrűségű lesz)
- Olaj a kisütéshez
Elkészítés:
Kézi mixerrel keverd simára a tésztát, majd süsd ki.
Hozzávalók:
- 10-12 db update palacsinta
- 150 g darált dió
- 55 g Update1 Zero porrá őrölve (a dióhoz és habhoz elosztva ízlés szerint)
- cukormentes lekvár
- 8 db tojás (csak a fehérje)
- kevés citromlé
- pici só
Így készítsd a tortát:
- Egy kapcsos tortaformába rétegezd bele a palacsintákat. Minden darabot kenj meg vékonyan lekvárral, majd szórd meg az édesítőszerrel összekevert dióval. A legtetejére csak lekvár kerüljön.
- A tojásfehérjéket verd kemény habbá édesítővel, citromlével és pici sóval. Majd keverj bele két kanál lekvárt.
- Habzsák segítségével nyomkodj kis halmokat a palacsintatorta tetejére.
- 180 fokra előmelegített sütőbe rakd be, és vedd vissza 130 fokra a hőfokot. Így süsd egy órát, majd kapcsold ki a sütőt, és hagyd még fél órát száradni benne.
- Figyelj oda a hőmérsékletre, mert hamar megéghet.
Jó étvágyat!
Forrás: Kiss Gabriella