kulcsár edina
Ha baráti társasággal nézitek a magyar válogatott meccseit, és együtt izgultok a gólokért, akkor igazán menõ lehetsz, ha egyszer csak a mélyhûtõbõl elõkapod ezt a finomságot. A siker garantáltan nem marad el.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A dinnyét 2 evőkanál cukorral, a citromlével jól turmixold össze. Óvatosan szedd le a habját és öntsd 10 jégkrém formába. Körülbelül a 2/3-ig érjen.
2. Szórd a csokoládét a tetejére, majd egy jégkrém pálcika segítségével gyengéden merítsd bele, hogy fagyott állapotában majd olyan legyen, mint a magok a görögdinnyében. Illeszd bele a jégkrém pálcikákat. Tedd a mélyhűtőbe 3 és ½ órára.
3. A fagyasztás utolsó 30 percében keverd össze habverővel a kókusztejet 1 ½ evőkanál cukorral, hűtsd be 30 percre.
4. Vedd ki a jégrémet a fagyasztóból, távolítsd el a fedelet, és óvatosan önts egy lehelet vékony kókusztej réteget a dinnyerétegre. Tedd vissza a mélyhűtőbe 45 percre, ezúttal fedél nélkül.
5. Közben vágd ketté a kivit, és kanalazd ki a húsát a héjából. Tedd a gyümölcsöt és 2 evőkanál cukorral a turmixgépbe, és pürésítsd. Hűtsd le 30 percre.
6. Vedd ki a jégrémeket a fagyasztóból, és óvatosan önts minden jégrémre körülbelül 1 evőkanálnyi kivipürét a kókuszréteg fölé. Tedd vissza a pálcikát, rakd mélyhűtőbe, és kb. 2-3 órára hagyd bent, hogy jó keményre fagyjon.
Tipp: Hogy a kész jégrémet könnyebben ki tudd húzni a formából, fordítsd a jégrém tárolót az oldalára, és engedj pár másodpercig meleg vizet a műanyag formára.