FITTFAZÉK

Így készíts egészséges szaloncukrot otthon!

Érdemes karácsonyra saját, egészséges szaloncukrot készítened, így kicsivel kevesebb lelkiismeret-furdalásban lehet részed az ünnepek alatt! Ráadásul isteni csemege, szuper vendégváró, gyönyörű dísz a fán.
címkék:

A karácsonyhoz és a karácsonyfához hozzátartozik a szaloncukor, nélküle elképzelhetetlen ez az ünnep. De az biztos, hogy egy diétázónak komoly fejtörést tud okozni, mit is ehet, hogy ne rúgja fel a diétát. Mutatunk most egy olyan receptet, mellyel finom, házilag készített, marcipános szaloncukor kerülhet a fára és a fa alá, mégsem kell aggódni a szénhidrát miatt.

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 150 g finomra darált mandula
  • 100 g diétás édesítő
  • 1 nagy tojásból a tojásfehérje
  • 1/2 teáskanál mandulakivonat
  • 1 tábla cukormentes étcsokoládé

Így készítsd el:

  1. Szitáld össze egy nagy tálban a mandulát és az édesítőszert.
  2. Add hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot. Gyúrd össze simára, ez mindössze 1 percet fog csak igénybe venni, ezzel el is készült a marcipán.
  3. Formázd ízlés szerint, használj bátran szilikonformát, hogy egyenletesek legyenek a szaloncukraid.
  4. Mártsd bele az olvasztott étcsokoládéba, majd várd meg, amíg a csoki megszárad rajta.
  5. Csomagold be és már mehetnek is a karácsonyfára!

Fotó: MTI

A maradékot nyugodtan berakhatod fóliába tekerve a hűtőbe, és használd ha szükséged van rá más süteményekhez.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?