kulcsár edina
Az elsõ hetek legnehezebb szakaszán segít át ez az isteni finom kókuszkeksz. Nincs benne cukor, és szénhidrát is csak alig. Visszaszorítja az éhségérzetet és a nassolás utáni vágyat. Ezért legyen mindig nálad pár darab belõle!
Minden diéta első és legfontosabb pontja az, hogy el kell hagynunk a cukrot és a magas szénhidráttartalmú élelmiszereket. Csakhogy ezt a teljesen logikus változtatást gyakran pokoli nehéz betartani. A cukorhoz szokott szervezet ugyanis folyton követel: ha lezuhan a vércukorszint, kezdődik a kínzó éhség és szinte mindent felfalnánk, ami a kezünk ügyébe kerül.
Ilyenkor jól jön ez a rendkívül alacsony szénhidráttartalmú kókuszos keksz. Rosttartalma rendkívül magas, szénhidrát viszont alig van benne. Elég 1-2 szemet elropogtatni, eltelít és megszűnik az éhségérzet.
Átsegít a legnehezebb pillanatokon, és nem kell megszegned a diétádat sem.
A legjobb, ha mindig van nálad egy kis csomaggal! Gyorsan és könnyen, mindössze pár perc alatt elkészítheted az édességpótló szuper-kekszet.
TIPP: Ez egy teljesen natúr keksz, édesítés nélkül. Ha kívánod hozzá az édes ízt, 10 csepp Lovely Sweet édesítőt adhatsz a tésztához.
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Keverd össze a mandulavajat, a tojást, a kókuszolajat és a vaníliát egy keverőtálban a konyhai robotgép segítségével, majd add hozzá a fahéjat, a kókuszlisztet, a kókuszreszeléket és az aprított diót.
3. Az így kapott tésztát evőkanállal porciózd a sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd villával finoman lapítsd le a kupacokat, hogy kekszformájuk legyen.
4. A kekszet 8-10 percig alatt süsd készre, amíg ropogós állagú nem lesz.
5. A kész kekszeket óvatosan csúsztasd le a tepsiről és hagyd kihűlni. Azután helyezd őket légmentes élelmiszerdobozba, hogy tovább megőrizzék az frissességüket.