kulcsár edina
Szeretnél krémesen finom, tökéletesen selymes és lágy tortát készíteni, amit büntetlenül élvezhetsz a fogyókúra alatt is? 10 perc alatt kész és még sütni sem kell.
Ennek az isteni finom tortának lehetetlen ellenállni! A finomság külső ívén lévő kéreg egyszerű keveréke a datolyának, a mandulának, a tökmagnak, a napraforgómagnak és a kókuszolajnak. A sajttorta titkos összetevője pedig a zsírszegény, lágy tofu. Kis vaníliával, kesudióval tökéletesen krémes finomságot készíthetsz. Kicsit előre kell gondolkodnod, de valóban 10 perc alatt kész.
Hozzávalók a kéreghez:
töltelékhez:
Elkészítése:
Konyhai géppel aprítsd fel az összetevőket, hogy morzsalékot kapj, majd használd a kezed vagy egy kanalat és nyomkodd egy edénybe a keveréket. A kókuszolaj azért kell hozzá, hogy törékeny állagát kicsit lágyabbá varázsold. Jó lehet egy 20 cm-es tortaforma cserélhető aljjal vagy muffinsütőben is készíthetsz minitortákat. Ügyelj arra, hogy a kéreg vékony réteget képezzen a formában! Praktikus, ha alufóliát is raksz az edény aljára. Ha kész, tedd a mélyhűtőbe, hogy néhány órát szilárduljon!
A kókuszolajon kívül mindent turmixolj össze simára! A végén, amikor még fut, öntsd hozzá a kókuszolajat is. Így egy sűrű, krémes állagú, de önthető tölteléked lesz.
A tofu nedvességtartalma miatt a töltelék megfagy és szilárd lesz. Vigyázz! 1-2 óra alatt szobahőmérsékleten felolvad és elveszíti tartását!