kulcsár edina
Egy kis mediterrán életérzésre vágysz a kemény télben? Próbáld ki a spanyolok kedvenc reggelijét, a sütõben sült spanyol tojást! Nemcsak finom, egészséges is!
A tartalmas reggeli nemcsak jó kezdet az előtted álló napra, hanem a fogyásod alapja is. Ha ezt a sütőben sült hétvégi villásreggelit kipróbálod, délelőtt már aligha fogsz másra vágyni. Így elmarad a hizlaló nassolás, és egész nap kevesebbet fogsz enni, mint máskor, hiszen a vércukorszinted egyenletes marad, ez pedig megkímél a hirtelen rád törő éhségrohamoktól.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
2. Egy serpenyőben, olívaolajon párold meg a fokhagymát és az újhagymát.
3. Add hozzá a paradicsomot, a babot, a kolbászt, a paprikát, az őrölt köményt, a chilit és a ketchupot, majd főzd 6-8 percig, amíg kissé besűrűsödik.
4. Vedd le a lángot, és ízesítsd a keveréket petrezselyemmel, sóval és borssal.
5. Oszd el a keveréket két felfújtformában, készíts egy mélyedést a közepére, és üss egy tojást a mélyedésekbe.
6. Tedd az edényeket a sütőbe, és süsd 8-12 percig, amíg a tojás megszilárdul.
7. Végül szórj rá egy pici sót s borsot. Tálald friss petrezselyemmel.