FITTFAZÉK

Tedd mikróba az almát, elképesztő, milyen finomság lesz belőle

Szereted, ha a téli hidegben az otthon melegének illata lengi be a lakásodat? Készíts sült almát! A finomságokkal töltött, egészséges desszert a mikróban pár perc alatt elkészül!

A sült alma a fahéjjal együtt úgy illatozik, mint a legfinomabb téli füstölő!

Mindent tud, amit egy almás pite, csak éppen rekordidő alatt: pár perc, és már el is készült.

Szárított gyümölcsökkel, egészséges granolával töltve ez az egyszerű, mégis mennyei finomság csak 240 kalória.

Előkészítés: 5 perc, sütés: 5 perc.

Hozzávalók:

  • 1 db édes, ropogós alma
  • 1/8 tk. őrölt fahéj
  • 2 ek. granola
  • 1 ek. szárított gyümölcs (mazsola, vörös áfonya stb.)
  • ¼ tk. agave szirup (vagy méz, juha szirup stb.)

Elkészítés:

1. Távolítsd el az alma magházát úgy, hogy a magház végénél nem fúrod át a gyümölcsöt. Használj speciális magház kifúrót vagy hámozó kést. Ha mégis kijutottál a túlsó oldalon a szabadba, a fúrás után tömd be almával a lyukat.

2. Hámozd meg az almát a tetején, a lyuk körül, másfél centi szélesen.

3. Hintsd meg fahéjjal az alma kifúrt belsejét és a hámozott gallért.

4. Kanalazd az alma kivájt üregébe a szárított gyümölccsel elkevert granolát.

5. Öntsd nyakon valamilyen édes sziruppal.

6. Tedd a töltött almát egy mikrózható tálba. Ha csak száraz hozzávalóval töltötted meg, nem szükséges letakarni. Belelöttyintettél egy kis csokiöntetet vagy karamellt? Akkor fedd le egy kis tányérral, nehogy elszennyeződjön a mikró.

7. Told a mikróba, és süsd 3 percig, míg egy villát beleszúrva, puha nem lesz.

8. Hagyd hűlni kb.5 percig.

9. Töltsd vissza az almába az alján összegyűlt nedűt, és már neki is láthatsz!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?