MAMAKLUB

12 ok, amiért egy nő sem szeretne újra húszéves lenni

Messze már a 20. szülinapod? Na és aztán? Legalább 12 okod van arra, hogy ennek nagyon is tudj örülni.
  • Szerző: FÁB

30 felett az ember bőre már nem olyan hamvas, mint fiatalabb korában, és persze az ősz hajszálak gyarapodása is igencsak bosszantó. Mégis több okunk van azt mondani: nem lennénk többet újra húszévesek!

1. Nem adnánk semmiért azokat a tapasztalatokat és tanulságokat, melyeket gyakran nagy fájdalmak árán szereztük meg. Kemény volt megélni őket? Igen! De mennyire hasznos, hogy már ennyivel is bölcsebbek lettünk.

2. Jobban ismerjük a saját testünket, tudjuk, hogy mire, mikor és hogyan vágyunk. A szex jobb, mint valaha.

3. A szex már csak azért is jobb, mert a férfiak, akikkel dolgunk van, szintén tapasztaltabbak. Így aztán sokkal inkább tudják, mit és miért csinálnak, mint fiatalabb társaik.

4. Tudjuk, mi a fontos az életben és mi az, ami nem. Korábban apróságokon is felhúztuk magunkat, aggódtunk és idegeskedtünk felesleges dolgokért. Ma már tudjuk, mi az, ami igazán számít, és mi az, amire szót vesztegetni sem érdemes.

5. Végre nem kell beszámolni szüleinknek arról, hogy mit teszünk. Ezzel persze a felelősség is jóval nagyobb. De immár a mi életünk valóban a miénk!

6. Néha visszasírjuk, hogy a testünk régen önmagától is tette a dolgát. Ma pedig már kevésbé. De éppen ezért végre sokkal jobban odafigyelünk magunkra, és harmóniába kerültünk testünkkel, mely meghálálja a törődést.

7. Kialakítottuk a saját életünket. Ha pedig már anyává váltunk, akkor semmiért nem adnánk gyermekünk mosolyát.

8. Annyi történet és élmény van a tarsolyunkban, amiből a nehéz pillanatokban is bármikor erőt tudunk meríteni.

9. Tudjuk, hogy mi áll jól, és már soha többé nem készülnének rólunk olyan fényképek, melyeken elképesztően röhejes a frizuránk vagy legendásan mulatságos a ruhánk. Legalábbis ebben reménykedünk.

10. Már legalább egyszer az életben őszintén mondtuk egy férfinak, hogy szeretjük, és ő őszintén mondta nekünk ugyanezt a szót.

11. Békésebb és kiegyensúlyozottabb a kapcsolatunk a szüleinkkel, hiszen már felnőttekként bánunk és beszélünk egymással, és véget értek a korábbi játszmáink.

12. Nem kapkodunk és nem kísérletezünk kétségbeesve. Megvannak a céljaink és tudjuk, hogy mi az, amitől feltöltődést remélhetünk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?