MAMAKLUB

Elképesztő hazugságok: ezzel tömik a szülők a gyerekeiket!

Fogadjunk, hogy ezt te sem úsztad meg! Téged is ilyen baromságokkal fárasztottak otthon?
  • Szerző: Ripost

Minden szülőnek feltesz kínos kérdéseket a gyereke, s ilyenkor előfordulhat, hogy az anya vagy az apa egy-egy füllentéssel veszi el annak a bizonyos dolognak az élét. Könnyen lehet a kegyes szülői hazugság az adott helyzet legbarátságosabb megoldása, vagy akár a nyugalomhoz vezető egyetlen út.

Persze egészen agyament szülői hazugságok is léteznek, mutatjuk a 10 leggyakoribbat:

1. Vigyázz, nem marad szó a fejedben!

"Apukám azt mondta, hogy egy gyerek havonta csak 10 ezer szót tud kimondani a száján. Ha túl sokat beszélek és meghaladom ezt a számot, akkor addig nem lesz hangom, míg a következő hónap el nem kezdődik. Ha elege volt a szóáradatomból, mindig figyelmeztetett, hogy már átléptem a 9 ezer szót."

2. Az a cukor nem eladó!

"Anyukám mindig azt mondta a közértben, hogy a pénztár melletti cukorkák nem eladók."

3. Megcsíp a mérges pingvin!

"Anyukám sokszor mondta nekem és a testvéremnek, hogy egy mérges pingvin lakik a hűtőben és ha túl sokáig hagyom nyitva az ajtót, kihajol és megcsipked."

4. Béna a fogtündér!

"Amikor kislány voltam, természetesen hittem a fogtündérben. A fogamat betettem egy kis szatyorba és amikor reggel nem találtam az ajándékot – mivel a szüleim mindig elfelejtették – azzal vigasztaltak, hogy máskor ne zacskóba tegyem, mert a tündérek nem érzik így és nem találják a fogamat."

5. Felőlem maradhatsz!

“Amikor rám jött a hiszti, nem akartam mozdulni egy tapodtat sem. Anyukám egy darabig türelemmel viselte, de aztán mindig figyelmeztetett: Ha nem jössz velem, itt hagylak. Különben hatásos volt...”

6. Tudom, hogy nem mondasz igazat!

"Ha füllentesz, puha lesz az orrod.”

7. Nem párzanak a kutyák, dehogy...

"A játszótéren gyakran láttuk, ahogy a kutyák furcsa dolgot művelnek. Persze nem tudtuk, hogy mi is az, ezért megkérdeztem anyukámat. Azt mondta, hogy a két kutya csak vonatosat játszik.”

8. Ráncos leszel!

“Ha sokat grimaszolsz, úgy fogsz maradni.”

9. Folyton a kétéltűvel jönnek

"Vasárnapi ebédkor inkább vizet ittam a leves helyett. Ekkor jött a figyelmeztetés: Ne igyál annyit, béka nő a hasadba!"

10. Az örök klasszikus füllentés

"A kisbabákat a gólya hozza!"

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?